Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dragnea: Marţi sau miercuri Băsescu va chema partidele la consultări

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică noaptea, răspunzând unei întrebări, că în opinia sa preşedintele Traian Băsescu va chema marţi după-amiază sau miercuri după-amiază partidele la consultări, el arătând că partidele componente ale USL vor merge împreună.

“Personal, cred că marţi după-amiază sau miercuri după-amiază Traian Băsescu va chema partidele la consultări”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Întrebat cum se vor prezenta la consultări, dacă vor fi chemate partidele, şi nu alianţele, Dragnea a răspuns: “Noi mergem împreună, categoric. Se va merge în USL, categoric”.

Formaţiunile reprezentate în Parlament sunt consultate de către preşedintele ţării la desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Conform articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

 Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns