Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Sper să nu se prelungească prea mult consultările pentru numirea noului Guvern

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa miercuri ca perioada consultărilor cu partidele şi învestirea noului guvern să nu se tergiverseze, arătând că întârzierea împiedică adoptarea bugetului pe anul viitor.
“Din păcate, nu avem încă bugetul. S-au lungit alegerile, chiar dacă unii nu-şi aduc aminte că s-au opus (fixării scrutinului în noiembrie – n.r.). Sper să nu se lungească prea mult şi zona de consultări şi de numire a noului guvern. Nu putem să venim cu bugetul… În Parlament, sigur, putem să-l trimitem, dar la începutul anului avem consultări cu partenerii noştri internaţionali (FMI, Comisia Europeană – n.r.). Comisiile de specialitate vor dezbate bugetul în ianuarie şi probabil că după 20 ianuarie Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară pentru aprobarea bugetului”, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El a menţionat că Executivul nu va putea emite decât acte administrative, după ce rezultatul alegerilor parlamentare din 9 decembrie va fi validat.

“Nu ştiu să vă spun când va fi noul guvern, din păcate, nu depinde de noi lucru acesta. Sper să fie cât mai repede, ca să putem să ne apucăm de treabă cu toate puterile conferite de Constituţie şi de Parlament”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

În context, el a reiterat că în 2013 cheltuielile de personal în instituţiile publice nu trebuie să crească.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

MAE ungar, atac la premierul Ponta

Asculta acest articol Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a calificat, marți, drept “simple minciuni” remarcile premierului român Victor Ponta