Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevi de la Şcoala Constantin Brâncoveanu şi nr. 10 au adus zâmbetul pe buzele copiilor de la Asociaţia Acoperământul Maicii Domnului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Grupul de copii darnici
Grupul de copii darnici

Joi, 13 decembrie 2012, un grup de elevi din clasa a VIII-a B de la Şcoala “Constantin Brâncoveanu” şi din clasa a IV-a A de la Şcoala nr. 10 a poposit la Asociaţia Acoperământul Maicii Domnului pentru a le face copilaşilor sărmani o bucurie în prag de Moş Crăciun.

Au fost întâmpinaţi de copii de toate vârstele, cu bujori în obrăjori, fiindcă zăpada din jurul lăcaşului de cult de la cap Pod Golescu a fost pentru ei un punct de atracţie. Fiecare copil sărman are povestea lui. Majoritatea provind din familii monoparentale cu o situaţie financiară precară. Merg la şcoală şi la grădiniţă şi nu se lasă mai prejos, deşi am auzit din gura unei fetiţe că de multe ori colegii ei “bogaţi” o fac să se simtă prost la şcoală.

Elevii de la Şcoala “Constantin Brâncoveanu” şi de la Şcoala nr. 10 au pus mână de la mână şi, cu ajutorul profesorilor care le îndrumă paşii în viaţă, Adela Oşan, preot Lucian Tompoş şi Anca Seucea, au format 50 de pachete cu produse alimentare şi dulciuri. Ne-au mărturisit că nu a fost greu să strângă produsele şi că a devenit deja o tradiţie ca în fiecare iarnă, înainte de Crăciun, să îi viziteze pe copiii care au nevoie de semenii lor. Elevii voluntari de la cele două instituţii de învăţământ au colindat, fiind primiţi cu multă bucurie de beneficiarii pacheţelelor care la rândul lor au colindat şi au spus poezii.

În 19 decembrie, grupul de colindători de la Şcoala Constantin Brâncoveanu este aşteptat la Episcopia Ortodoxă din Baia Mare pentru a susţine un concert de colinde.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns