Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare primeşte încă 7.000 de doze de vaccin antigripal

Sigla Informatia Zilei
Satu Mare primeşte încă 7.000 de doze de vaccin antigripal O nouă tranşă de vaccin antigripal a fost alocată de Ministerul Sănătăţii pentru judeţul Satu Mare. Este vorba de încă 7000 de doze de vaccin gripal de import ce vor fi distribuite cabinetelor de medicină de familie, informează Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Vaccinul va fi adus de la Bucureşti la azi sau mâine, urmând ca miercuri cel târziu joi să fie repartizat medicilor de familie pentru a putea continua campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1 milion de doze de vaccin pentru imunizarea persoanelor la risc. La fel ca şi ân anii precedenţi au prioritate la vaccinare, personalul medico-sanitar, femeile gravide, persoanele cu afecţiuni cronice, ân special boli respiratorii şi şicardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi. Până ân prezent la nivelul judeţului Satu Mare nu a fost ânregistrat niciun caz de gripă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O nouă tranşă de vaccin antigripal a fost alocată de Ministerul Sănătăţii pentru judeţul Satu Mare. Este vorba de încă 7000 de doze de vaccin gripal de import ce vor fi distribuite cabinetelor de medicină de familie, informează Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Vaccinul va fi adus de la Bucureşti  azi sau mâine, urmând ca miercuri cel târziu joi să fie repartizat medicilor de familie pentru a putea continua campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1 milion de doze de vaccin pentru imunizarea persoanelor la risc. La fel ca şi în anii precedenţi au prioritate la vaccinare, personalul medico-sanitar, femeile gravide, persoanele cu afecţiuni cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi.

Până în prezent la nivelul judeţului Satu Mare nu a fost ânregistrat niciun caz de gripă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns