Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Crin Antonescu, ales preşedinte al Senatului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, a fost ales, miercuri, de plenul Senatului în funcţia de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

În favoarea acestuia s-au exprimat 136 de senatori, în timp ce împotrivă au votat 29, întrunindu-se astfel votul majorităţii, aşa cum prevede Regulamentul Senatului.
Votul a fost secret pe buletine de vot.
Crin Antonescu a fost singura propunere de candidat avansată de liderii grupurilor parlamentare pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Candidatura acestuia a fost susţinută de toate partidele care formează Uniunea Social Liberală (USL), relateaza Agerpres.
Liderii grupurilor parlamentare ale PDL, PP-DD şi UDMR din Senat au anunţat că nu au nicio propunere de candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Preşedintele Senatului, care este şi membru al Biroului Permanent, este ales, prin vot secret pe buletine de vot, pe durata întregii legislaturi.

De asemenea, plenul a validat, prin vot cu bile, noul Birou Permanent al acestui for, din care fac parte ca vicepreşedinţi, din partea PSD, Nicolae Moga, Cristian Dumitrescu şi Florin Constantinescu, iar din partea PC Vasile Nistor.

Pentru posturile de secretari ai Senatului au fost aleşi Ion Rotaru (PSD), Mario-Ovidiu Oprea (PNL), Alexandru Pereş (PDL) şi Haralambie Voichiţoiu (PPDD), iar pentru cele de chestori Ioan Chelaru (PSD), Marius Nicoară (PNL), Dumitru Pelican (PC) şi Verestoy Attila (UDMR).

Pe de altă parte, liderii grupurilor senatoriale PDL, PP-DD şi UDMR nu au făcut nicio propunere pentru acestă funcţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns