Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

7 cazuri de trichineloză au fost confirmate în judeţ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

   În săptămâna 14-20 decembrie, inspectorii sanitar veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au înregistrat 81 acţiuni de control la unităţi şi gospodării ale populaţiei. S-au confirmat 7 cazuri de trichineloză.

Au fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, grădiniţe, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, ferme de păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei,  fonduri de vânătoare.
Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat 3 amenzi contravenţionale, în valoare de  3.320 lei .

În această perioadă, pe raza judeţului, au fost depistate 7 capete suine cu  trichineloză, în localităţile Odoreu (2),  Dara (2), Berveni (1), Medieşu Aurit (1), Berveni (1). Cantitatea de 1300 Kg carne, în valoare de 11.700 lei a fost  confiscată şi dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

Deficienţele sancţionate au  fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguraţa animalelor privind  condiţiile de depozitare a produselor alimentare; introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele existente; refuzul identificării şi înregistrării  animalelor de către  deţinătorii de animale.

Medicii veterinari fac apel la cetăţeni să ducă la analiză probe de carne în vederea depistării trichinelozei. Proba de carne va fi însoţită de crotalia animalului sacrificat pentru consum propriu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Preotul ortodox de la biserica de pe Botizului arestat

JUDECĂTORIA SATU MARE

Preotul ortodox de la biserica de pe Botizului arestat

Marti, Judecătoria Satu Mare a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui preot, S.A.D., acuzat de agresiune sexuală împotriva unui minor. Această decizie vine în urma respingerii cererii de măsuri preventive alternative, evidențiind gravitatea acuzațiilor. În ciuda contextului grav, preotul a contestat decizia, căutând cai de atac. Pronunțată pe 13.02.2024, hotărârea instanței reflectă o poziție fermă împotriva infracțiunilor sexuale și subliniază procesul de apărare în cadrul sistemului juridic. Cheltuielile judiciare sunt suportate de stat, cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare, marcând începutul unei lupte judiciare complexe.