Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii din SUA vor avea un orar cu 300 de ore in plus

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Incepand din 2013, cinci state americane vor adauga circa 300 de ore de invatare in calendar, in unele scoli. Astfel, Statele Colorado, Connecticut, Massachusetts, New York si Tennessee vor lua parte la aceasta initiativa destinata sa stimuleze rezultatele elevilor si sa facascolile americane mai competitive la nivel global.

 

Programul-pilot de trei ani va afecta aproape 20.000 de elevi din 40 de scoli, preconizand ca, pe termen lung, sa se extinda si in scoli suplimentare, in special in cele care servesc comunitatile cu venituri reduse. Scolile, care lucreaza in mod constant cu districtele, parintii si profesorii, vor decide daca vor face ziua de scoala mai lunga, daca vor adauga mai multe zile anului scolar sau daca vor opta pentru ambele variante.

Oficialii din invatamant au declarat ca petrecand mai mult timp in sala de clasa, elevii vor avea acces la un curriculum mai bine construit, care ar include artele si muzica, consolidarea unei viziuni critice matematice si dezvoltarea unor abilitati stiintifice.

Proiectul vine in ajutorul profesorilor din Statele Unite ale Americii care se lupta sa identifice cele mai bune modalitati de consolidare a unui sistem de invatamant public de care multi se tem ca se afla inapoia altor natiuni. Testarile elevilor si evaluarile profesorilor se alatura zilelelor mai lungi de scoala pe lista de reforme.

Potrivit oficialitatilor, studentii americani se afla in dezavantaj in comparatie cu colegii lor din India si China.

Unii au sugerat ca scolile ar trebui sa fie deschise sase sau sapte zile pe saptamana si ar trebui sa ruleze 11 sau 12 luni din an. Insa un raport de anul trecut a subliniat faptul ca elevii din tarile performante, precum Coreea de Sud, Finlanda si Japonia petrec de fapt mai putin timp la scoala decat cei mai multi studenti din Statele Unite ale Americii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns