Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România, pe locul 44 în topul celor mai corupte țări din lume

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Danemarca, Finlanda si Noua Zeelandă sunt cel mai puţin corupte ţări din lume, iar Afganistanul, Coreea de Nord şi Somalia sunt cele mai corupte state din întreaga lume, arată “Indexul Corupţiei”, dat publicităţii de Transparency International.

Indexul pentru anul 2012 arată că faptele de corupţie cu care s-au confruntat cele 176 guverne luate în calcul au fost şpăgile, conflictele de interese, nepotismul, exploatările şi licitaţiile dubioase, relateaza Gandul.

România se află la mijlocul topului cu un scor de 44, comparativ cu 41- Bulgaria şi 42 – Italia sau 41- Tunisia.

În privinţa gradului de corupţie, România are acelaşi scor precum Kuwaitul şi Arabia Saudită.

Topul corupţiei arată că, la nivel mondial, 70% din totalul ţărilor luate în calcul au înregistrat un scor mai mic de 50 când a venit vorba de gradul de corupţie, punctajul mediu de corupţie fiind de 43.

Majoritatea ţărilor din Europa de Est au adunat un scor mai mic de 50 în privinţa gradului de corupţie. În schimb, dintre ţările din Vestul Europei majoritatea au obţinut punctaje mai mari de 50. Cel mai mic scor l-a obţinut Grecia – 36.

“Indexul Corupţiei” este un clasament realizat anual de Transparency International. In cadrul clasamentului sunt analizate 176 de ţări ale lumii şi guvernele lor, punctând nivelul corupţiei la nivel administrativ de la 0 la 100, unde 0 înseamnă “corupt total”, iar 100 “curat total”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns