Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În luna decembrie au fost confirmate 57 cazuri de trichineloză în judeţ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Potrivit comunicatului primit de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, în săptămâna 28 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, au fost confirmate 3 cazuri noi de trichineloză. Numai în luna decembrie, în judeţ au fost confirmaţi 57 de porci cu trichineloză.

În perioada menţionată mai sus, inspectorii sanitar veterinari au făcut 16 acţiuni de control la unităţi şi gospodării ale populaţiei. Au fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare care, unităţi de procesare lapte.
De Revelion n-au fost depistate neregului la restaurantele care au organizat petreceri cu această ocazie.

Cazurile noi de trichineloză au fost confirmate în localităţile Botiz, Racşa şi Homorodu de Sus. Au fost confiscate 392 kilograme de carne în valoarede 3.724 de lei, care a fost dirijată spre o unitate specializată pentru neutralizare.

Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână taie porci pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sâmbătă, 5 ianuarie între orele 8-13 şi duminică între orele 8-12, la circumscripţia sanitar veterinară din incinta fostei fabrici de lapte, de pe bulevardul Cloşca. Proba de carne trebuie să fie însoţită de crotalie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns