Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fostul ministru Liviu Pop explică procedura de decontare a navetei profesorilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liviu Marian Pop
Liviu Marian Pop

Recent, Liviu Marian Pop, fost ministru interimar al Educatiei, ne-a facut cunoscuta procedura de decontare a navetei personalului didactic.

In acelasi timp, Sergiu Talvac de la Sindicatul Invatamant Preuniversitar Satu Mare, ne-a informat cu putin timp in urma ca aduna date cu primariile din judet care nu au decontat naveta.

 In ceea ce il priveste pe fostul ministru si secretar general al FSLI, Liviu Pop, intr-un text remis recent redactiei ziarului nostru explica temeiul legal pentru decontarea cheltuielilor cu naveta.

Astfel, aceasta operatie se realizeaza in baza prevederilor art. 105 alin. (2) lit. (f), art. 276 si art. 304 alin. (14) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, precum si al art. 4 din Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3.753/2011 privind aprobarea unor masuri tranzitorii in sistemul national de invatamant.

Procedurile prin care se deconteaza cheltuielile de naveta sunt prevazute in Instructiunea nr. 2 din 17 februarie 2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice, emise de M.E.C.T.S.

Pasii de urmat in procedeul de decontare

Potrivit acestei instructiuni, “personalul didactic care face naveta trebuie sa isi inregistreze lunar (anual, daca naveta se face cu autoturismul personal, iar decontarea se face la nivelul abonamentului sau ori de cate ori se modifica valoarea abonamentului) la secretariatul unitatii de invatamant cererea prin care solicita decontarea navetei (Anexa 1), copie dupa actul de identitate si actele justificative; abonament sau bilete de calatorie daca naveta se face cu mijloc de transport in comun; copie dupa certificatul de inmatriculare a autoturismului, dupa imputernicirea notariala (daca este cazul) si adeverintade la firma transportatoare privind valoarea abonamentului pe ruta respectiva cand naveta se face cu autoturismul si exista mijloc de transport in comun pe ruta respectiva; copie dupa certificatul de inmatriculare a autoturismului si dupa imputernicirea notariala (daca este cazul) cand se face naveta cu autoturismul si nu exista mijloc de transport in comun pe ruta respectiva”.

In continuare, “consiliului de administratie al unitatii de invatamant va aproba sumele necesare decontarii navetei si va emite o hotarare (Anexa 2) pe care o va comunica in termen de 5 zile (maxim) consiliului local”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Sunt bibliotecar-cadru didactic auxiliar
    Din semtembrie nu primesc decontarea navetei …. doar cadrele didactice primesc.In CCM scrie ca tot personalul didactic are dreptul la decontul navetei.
    Daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.
    Va multumesc.

Lasă un răspuns