Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tot mai multe voci din PDL cer plecarea “echipei Blaga”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Democrat-liberalii se pregătesc să tranşeze luni, în prima şedinţă a conducerii partidului, discuţiile interne privind organizarea unui congres extraordinar ca urmare a eşecului la parlamentare. Dacă imediat după alegeri, lucrurile păreau lămurite, o Convenţie Naţională fiind programată pentru sfârşitul lui aprilie sau începutul lui mai, varianta devansării acesteia a apărut insistent în ultimele zile.

Tonul l-a dat Cristian Preda care a acuzat actuala conducere că încearcă să tragă de timp. Acestuia i s-a alăturat Sever Voinescu care a primit drept răspuns un avertisment de excludere din partea prim-vicepreşedintelui Cezar Preda. În rând s-a aliniat şi Elena Udrea care a cerut organizarea rapidă a congresului pentru a “opri fierberea din partid”.

La fel de tranşant este şi vicepreşedintele Gabriel Berca care a cerut explicit, într-o declaraţie pentru gândul, depunerea mandatului echipei Vasile Blaga, din care de altfel face şi el parte, scrie gandul.

“Convenţia Naţională trebuie organizată cât mai rapid. Avem nevoie de o conducere nouă, de figuri noi. Dacă venim cu aceiaşi oameni singurul rezultat va fi că o să ajungem la 7 la sută. Toată conducerea trebuie să demisioneze, să vină altcineva. Nu poţi să faci politică de peste 20 la sută cu aceleaşi figuri care fac jocuri şi care au mers pe principiul scapă cine poate. E nevoie de figuri credibile”, a declarat pentru gândul Gabriel Berca.

Întrebat de ce el personal nu a demisionat imediat după alegeri dacă asta este soluţia, vicele pedelist a comentat că “deciziile nu se iau la cald”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns