Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MAE: Trei cetăţeni români luati ostatici in Algeria au fost eliberaţi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri seara, printr-un comunicat transmis Agerpres, că încă doi cetăţeni români au fost eliberaţi de pe platforma de la In Amenas.

Starea de sănătate a celor doi este bună.

”În cursul serii de 18 ianuarie 2013 au fost confirmate date privind încă doi cetăţeni români eliberaţi de pe platforma de la In Amenas, care, în prezent, se află sub protecţia forţelor algeriene. Familiile celor doi cetăţeni români au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este în contact permanent cu autorităţile algeriene şi firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut o convorbire telefonică cu unul dintre cetăţenii români. Starea de sănătate a celor doi este bună”, precizează MAE în comunicatul citat.

Tot vineri seara, Ministerul Afacerilor Externe a mai confirmat eliberarea unui cetăţean român, luat ostatic în Algeria, în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a dispus detaşarea de urgenţă la Alger a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinaţie vineri după-amiază, pentru a acorda asistenţă consulară suplimentară.

MAE a menţionat că a fost constituit un grup interinstituţional ce va funcţiona cu activitate permanentă până la soluţionarea crizei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Razii pe şoselele din întreaga ţară. În vizorul poliţiştilor se află transportatorii de persoane

Poliţişti rutieri vor acţiona în trafic, în perioada 23 – 25 octombrie, utilizând toate autospecialele dotate cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare, pentru sancţionarea abaterilor generatoare de accidente rutiere, respectiv, excesul de viteză, depăşirile neregulamentare, neacordarea priorităţii vehiculelor sau pietonilor. De asemenea, împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R. şi R.A.R. vor verifica legalitatea derulării transporturilor publice de persoane şi starea tehnică a autovehiculelor.