Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministrul Duşa a convocat pentru luni Consiliul de Planificare a Apărării; se va discuta şi despre participarea în Mali

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mircea Dusa
Mircea Dusa

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, anunţă convocarea pentru luni, la ora 9,00, a Consiliului de Planificare a Apărării, urmând să se analizeze posibilităţile participării României la misiunea din Mali, ce vor fi ulterior prezentate în şedinţa CSAT.
“România îşi onorează responsabilităţile pe care le are şi în cadrul NATO, şi în cadrul UE, pe linie de apărare. Eu, de altfel, mâine la ora 09,00 am convocat Consiliul de Planificare a Apărării. Vom analiza posibilităţile Armatei Române la o nouă misiune, pentru că aceasta ar fi o nouă misiune, dar o hotărâre în acest sens se va lua în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Noi vom prezenta mâine, vom face analiza unor variante de participare, dar hotărârea va fi luată în CSAT”, a afirmat Duşa, duminică seară, citat de Agerpres.

Potrivit lui Duşa, o eventuală implicare a României la misiunea din Mali ar viza, mai degrabă, partea de instruire, de pregătire sau de asistenţă tehnică.

Şi premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibila prezenţă a României în Mali şi a precizat că această temă va fi discutată la şedinţa CSAT, convocată pentru data de 5 februarie.

“Vom discuta în cadrul şedinţei CSAT care are loc în câteva zile şi vom lua decizii, şi concrete, dar decizia de principiu este o decizie a tuturor responsabililor politici din România, preşedinte, Guvern. (…) Acolo nu este un conflict al Franţei cu cineva, ci este o operaţiune asumată de Franţa şi de Uniunea Europeană, de combatere a unor pericole iminente de extremism şi terorism. Însă decizii concrete vom lua în cadrul CSAT”, a afirmat Victor Ponta.

Joi, la Bruxelles, ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a condamnat cu fermitate acţiunile grupărilor teroriste din Mali şi a transmis un mesaj de susţinere a deciziei Franţei, la solicitarea autorităţilor din Mali, de a interveni militar pentru oprirea forţelor islamist-teroriste de a avansa spre sudul ţării.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns