Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

2000 de participanţi la trafic au fost amendaţi duminică

Sigla Informatia Zilei
Aproximativ 2.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cursul zilei de duminică, în filtrele rutiere instituite de poliţişti pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece. Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cursul zilei de duminică, în filtrele rutiere instituite de poliţişti pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece. Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional.

 

 

“Duminică, 20 ianuarie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, 1.381 poliţişti (dintre care 609 poliţişti de la rutieră, 727 poliţişti de ordine publică şi 45 poliţişti din cadrul altor structuri) au acţionat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

 

Poliţiştii au aplicat 1.948 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă, iar 1.942 pentru alte abateri la normele rutiere.

 

Potrivit sursei citate în perioada 5 decembrie 2012 – 20 ianuarie 2013, în filtrele rutiere, au fost aplicate 23.144 sancţiuni contravenţionale, din care 23.095 conducătorilor auto (476 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 285 pentru lipsa dispozitivelor omologate şi 22.334 pentru alte abateri), iar în 49 de cazuri li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale administratorilor drumurilor.

 

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns