Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fermierii mai pot solicita credite în contul subvenţiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Aşa cum s-a mai scris, fermierii au primit jumătate din subvenţia pe teren aferentă anului 2012. Lichidarea plăţilor se poate face până în luna iunie a anului în curs, în funcţie de cum vor fi asigurate sursele de finanţare. Până atunci se pot solicita credite.


Pentru a venit în sprijinul beneficiarilor diverselor plăţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a încheiat convenţii de colaborare cu mai multe bănci. Băncile semnatare ale acestei convenţii sunt dispuse să acorde fermierilor, la cerere, credite în limita a 80-90% din valoarea subvenţie neîncasate.

Persoanele fizice şi/sau juridice pot solicita aceste credite în baza adeverinţelor eliberate de APIA, din care să rezulte că titularul cererii este înregistrat şi că este eligibil pentru obţinerea subvenţiei.

Se pot obţine credite pentru sectorul vegetal, zootehnie, pe Măsura 215 – plăţi pentru bunăstarea animalelor – porci şi SAPS, toate din campania 2012.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

La Foieni a fost găsit un proiectil

Luni, la Foieni a fost găsit un proiectil. O localnică de 46 de ani, din Foieni, a apelat luni, numărul de urgenţă 112, arătând că, în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren intravilan, a găsit un proiectil.