Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Dacă e vreun ministru nemulţumit, nu îl ţine nimeni cu forţa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Varujan Vosganian

Premierul Victor Ponta a declarat luni că, în cazul în care vreun membru al Guvernului este nemulţumit, nu îl ţine nimeni cu forţa în funcţie.
Într-o declaraţie susţinută la sediul PSD, el a reacţionat faţă de o serie de declaraţii făcute recent de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care a afirmat, între altele, că actualul Executiv trebuie să se armonizeze.

“Nu ştiu de acest lucru. Eu ştiu că am discutat în cadrul USL structura Guvernului şi o structură bună şi sper să funcţioneze. Dacă cineva e nemulţumit de structura Guvernului, nu îl ţine nimeni cu forţa. Poate să plece. Dacă e vreun ministru nemulţumit de ceea ce face, am spus că nu îl ţine nimeni cu forţa”, a afirmat premierul Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat dacă sugerează ca Varujan Vosganian să îşi dea demisia, şeful Executivului a arătat că sugerează oricărui ministru care este nemulţumit de activitatea sa în Guvern “că nu este de neînlocuit”.

“Ba, dimpotrivă, fac imediat propuneri pentru altcineva. Nu ştiu în acest moment, mie nu mi-a comunicat niciun ministru că ar fi nemulţumit de activitatea sa din Guvern. Dar eu nu vorbesc de persoane. Nu ţin pe nimeni cu forţa în Guvern, nu sunt condamnaţi la locul de muncă. Dacă cineva nu e mulţumit de ce face la Guvern, pleacă şi vine altcineva care e mulţumit. Amatori de funcţii de miniştri sunt întotdeauna”, a mai spus premierul.

Ministrul Economiei a declarat, la Antena 3, că acest guvern trebuie să se armonizeze. “E drept că acest guvern trebuie să se armonizeze. Fiecare vine dintr-un partid, fiecare are o echipă cu care a lucrat şi este purtat de anumite solicitări ale colegilor săi şi de o viziune personală. Ele trebuie armonizate, suntem într-un altfel de proces şi bugetul ar fi un bun exemplu. Dar sigur că această misiune a miniştrilor delegaţi a creat o oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituţie a fost inventată ca să destabilizeze miniştrii liberali de atribuţiile lor. Eu sper să nu fie aşa şi cele două – trei ministere, cele mai expuse, adică Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Economiei, trebuie să lucreze în aşa maniera încât această impresie, prima impresie să nu fie reală”, a declarat Varujan Vosganian.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns