Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pivniceru susţine că declanşează săptămâna viitoare procedura privind procurorul general şi şeful DNA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mona Pivniceru
Mona Pivniceru

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat marţi, la sediul CSM, că va declanşa în cursul săptămânii viitoare noua procedură pentru nominalizarea procurorului general şi a şefului Direcţiei naţionale Anticorupţie.
Ea a subliniat că întrucât procedurii anterioare i s-a reproşat lipsa de transparenţă, la viitoarea procedură va permite prezenţa televiziunilor.

“Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic decât că ar fi fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţa a însemnat prezenţa televiziunilor, o vom face în prezenţa televiziunilor şi cu aceasta periplul procedural s-a încheiat. M-aţi întrebat mai devreme dacă am două nume pentru aceste funcţii. Am două nume: acelea care vor rezulta din procedura care se va finaliza conform calendarului care în linii mai deja îl cunoaşteţi. Dacă aceasta înseamnă transparenţă, asta o să facem”, a punctat Pivniceru, relateaza Agerpres.

În ceea ce priveşte data până la care se va întinde noua procedură, ministrul a spus că acest lucru depinde ”până unde va duce acest proces”.

“Procedura, în total cu ceea ce a reglementat prin regulament CSM, ar ţine până la 135 de zile. Noi o declanşăm în cursul săptămânii viitoare şi aşa calculaţi în timp”, a spus ea.

Întrebată dacă se va mai înscrie cineva la această procedură, Mona Pivniceru a susţinut că nu va mai depinde de ea.

“Eu am să merg, am să-i rog, am să insist. Dacă se vor înscrie este opţiunea personală a fiecăruia. (…) Deci, două nume vor fi, dar la sfâşitul procedurii “, a adăugat ea.

Ministrul justiţiei a mai spus că, ipotetic, ar putea ca în lunile mai-iunie să fie noi şefi la Parchetul General şi DNA.

“Ipotetic, da. Dacă gândim pozitiv şi ne circumscriem într-o conduită normală de apreciere şi de ţinere a calendarului “, a explicat ministrul.

Pivniceru a reiterat că la vechea procedura a fost afişat profilul candidatului, respectiv că acesta constă într-un cumul de însuşiri morale, profesionale, atitudinale.

Despre expirarea în aprilie a delegării lui Daniel Morar ca prim-adjunct al procurorului general, funcţie care asigură interimatul conducerii Ministerului Public, ministrul Justiţiei şi-a exprimat speranţa că până la acea dată PÎCCJ va avea un nou şef.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns