Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Moartea colonelului Gheorghe Ivan a rămas un mister

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

   În luna februarie a anului 1989, colonelul Gheorghe Ivan, fost şef al Serviciului Judiciar la Miliţia Satu Mare, apoi la cea din Maramureş, şi-a pierdut viaţa în împrejurări încă neelucidate.

Col. (r) Voicu Şichet şi col. (r.) Mihai Mareş, semnatarii materialului “Baltagul”, publicat în numărul 13 al revistei “Vitralii” cer răzbunarea ofiţerului care a murit într-o explozie.

Cei doi ofiţeri menţionaţi mai sus consemnează în textul pe care-l semnează: “…am dori ca structurile în drept să cerceteze împrejurările în care şi-a pierdut viaţa (col. Gheorghe Ivan n.a.), iar dacă este “erou” să fie declarat oficial, comemorat şi cinstit aşa cum se cuvine, inclusiv la mormântul în care-i sunt aşezate rămăşiţele pământeşti.

De ce solicităm acest lucru? Pentru că din puţinele date de care dispunem, s-au desprins două variante probabile care au dus la acest sfârşit tragic, ambele îndreptăţindu-l  să fie cinstit ca erou(…)”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Revin si corectez inca o data redactia Dvs sau informatia primita in ceea ce priveste data exploziei autoturismului Dacia 1300 1 SM 648 ce apartinea lui Nea Gicu IVAN . Data exacta este 27 septembrie 1989, data la care am facut referiri precise in romanul meu numit In Calea Mea SALAMANDRA RO1989 prin care ofer public larg destainuiri ale evenimentelor legate de acel subterfugiu premeditat, deoarece am fost cercetat si anchetat in cazul exploziei autoturismului lt.col Ivan Gheorghe dosar 173/P/1989 MM sub incidenta dosarului cu nr 175/P/1989 MM incepand cu seara de 30 septembrie 1989 pana in dupamiaza de 22 decembrie 1989 de catre fostul IGM in ancheta la conducerea careia se aflau generalii Nuta si Mihalea prin nemernicia maiorului COCEAN seful cercetarilor penale IGM alaturi de colonelul Butoi, manipulatorul poligrafului Laffaiette. Marturiile si dovezile mele sunt VII si de NETAGADUIT cu o claritate exceptionala, in ciuda incercarilor nenumarate din partea IPJ MM si a parchetului MM de a ma destabiliza. Pentru o documentare exacta va sfatuiesc sa deshumati mormantul in cauza si sa comparati prin probe ADN identitatea celui inmormantat dupa care se va putea sta cu adevarat de vorba la o masa rotunda.

Lasă un răspuns