Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vasile Blaga: USL se teme de pierderea prezidenţialelor în 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Propunerea premierului adresată şefului statului privind comasarea anul viitor a alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale denotă frica USL legată de pierderea scrutinului pentru alegerea preşedintelui României, fiind, pe de altă parte, o propunere neserioasă, având în vedere situaţia în care ţara noastră ar avea pentru o perioadă de timp doi preşedinţi în funcţie, a declarat liderul PDL, Vasile Blaga, miercuri, pentru Agerpres.
“Evident, USL este din ce în ce mai puţin sigur că va câştiga prezidenţialele de anul viitor. Asta pentru că sunt convinşi că în doi ani de zile populaţia României îşi va da seama că a fost înşelată, că niciuna dintre promisiunile pe care le-a făcut USL nu va fi onorată, că, de fapt, s-a folosit de nemulţumirile şi greutăţile oamenilor pentru a le transforma în voturi. Iar, nu mai departe de astăzi, agenţiile de reglementare anunţă pentru primăvară-vară noi şi noi scumpiri la energia electrică, la gaze şi aşa mai departe. În această cheie trebuie citită propunerea lor, pentru că în rest este de neluat în seamă”, a afirmat preşedintele PDL.

Blaga a adăugat: “cum pot să funcţioneze în acelaşi timp doi preşedinţi?”.

“Şapte luni de zile, aproape un an, cu unul în funcţie până când se împlinesc cinci ani de la depunerea jurământului şi cu altul care aşteaptă. Cât de credibilă va fi acţiunea preşedintelui în funcţie, pentru că, până la urmă, se ştie că-l va urma altul şi deci se ştie cine. Asta nu s-a mai văzut nicăieri, chiar şi în Statele Unite, unde este o procedură în vigoare de 200 de ani. Preşedintele este ales în noiembrie, validat în noiembrie şi deja în ianuarie îşi intră în pâine, ca să zic aşa. S-a întâmplat în 20 ianuarie, acum câteva zile, să-şi reia atribuţiile, ca să zic aşa, preşedintele american Barack Obama. Deci, despre ce discutăm aici? Doar despre asta este vorba, le (USL – n.r.) este frică că vor pierde alegerile din 2014”, a susţinut liderul PDL.

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că ar fi foarte bine pentru România ca anul viitor alegerile europarlamentare să fie odată cu cele prezidenţiale, precizând că l-a informat despre această idee şi pe preşedintele Traian Băsescu, care a spus că o examinează.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns