Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Programul Rabla se reia cu unele modificări

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Programul “Rabla” 2013 va suferi unele modificări de care vor beneficia cei care doresc să-şi ducă maşina veche la casat. Este vorba despre o primă de casare de 1.500 de euro, precum şi de eliminarea intermediarilor.

Ministerul Mediului vizează schimbări in Programul “Rabla”, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. Programul “Rabla” 2013 ar putea incepe in martie şi s-ar putea aplica maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2.

Printre schimbări se numără creşterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor.
Se discută ca reducerea la achiziţionarea unei maşini noi să se facă in schimbul unui singur voucher. În prezent, prin progamul “Rabla”, o persoană poate cumpăra o maşină nouă cu maxim trei vouchere, dat fiind faptul că acestea pot fi tranzacţionate pe piaţa liberă.
Programul guvernamental de casare a maşinilor uzate, denumit Programul “Rabla”, permite proprietarilor cu maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculul la casat, primind in schimb o prima de 3.800 de lei sub forma de tichet valoric. Tichetul nu este nominal si poate fi vandut si folosit de catre “purtatorul” acestuia pentru a obtine o reducere de 3.800 de lei la achizitionarea unei masini noi. O persoana fizica poate achizitiona o masina noua folosind un numar de maximum trei tichete valorice.

In prezent, tichetele sunt acordate proprietarilor care isi caseaza masinile prin firmele colectoare (REMAT-uri), carora Administratia Fondului de Mediu le repartizeaza aceste vouchere.

Valorificarea la liber a voucherelor si posiblitatea achizitionarii unei masini noi folosind pana la trei tichete au fost introduse in 2010 in Programul “Rabla”.

In 2010, au fost casate prin Programul “Rabla” 186.854 de masini, fiind cumparate aproape 60.000 de masini noi cu ajutorul bonurilor valorice, fata de 32.327 de masini scoase din uz prin editia 2009 a programului. In 2011, au fost scoase din uz 116.641 de masini vechi si au fost cumparate aproximativ 40.000 de vehicule noi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului la sfarsitul fiecarui an.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS RATE DOBÂNZI

Popa (BNR), despre cotele ratelor dobânzilor

Ratele dobânzii este important să rămână unde sunt pentru mai mult timp, ca aproape peste tot în lume, pentru a nu risca o reaprindere a inflaţiei.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, and IZ+ <35 members only.
Log In Join Now