Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Curiozităţi despre lumea în care trăim

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deşi credeţi că ştiţi aproape totul despre lumea în care trăim,următoarele statistici vă vor demonstra contrariul.Unele sunt mai amuzante iar altele cât se poate de serioase.

1.Regiunea cu cea mai scăzută criminalitate se află în Quebec,Canada.Rata criminalităţii este similara cu cea înregistrată într-un parc Disney World,adică 0!
2.Pe corpul uman îşi fac viaţa mai multe vietăţii decât oameni de pe întreaga planetă.
3.Crocodilul are limba imobila,ea fiind ataşată de cerul gurii.
4.În SUA,Biblioteca Universităţii Indiana se scufundă în fiecare an cu 2,5cm,fenomenul fiind datorat unei erori de constructie,arhitectul omiţând să calculeze greutatea cărţilor care vor fi depozitate în clădire.
5.De mai bine de peste 4.000 de ani nici-o specie de animale nu a mai fost domesticită.
6.În oraşul Santa Fe din New Mexico,animalele de companie sunt obligate să poarte centură de siguranţă când se urcă în maşină.
7.Un avion Boeing 767 este format din 3.100.000 de piese.
8.În Rusia se găsesc mai multe bancnote de 100$ decât în Statele Unite ale Americii.
9.În Bangladesh există o lege prin care elevii cu vârste mai mari de 15 ani pot fi arestaţi dacă sunt prinşi copiind la examene.
10.În Marea Britanie s-a aprobat o lege prin se interzice ca vânzătoarele din magazine să îşi servească clienţii topless.Singurele magazine care fac excepţie de la această lege sunt cele de peşti exotici din Liverpool.
11.Durerea pe care o simţim are şi ea o unitate de măsură care se numeşte ”dol” şi aparatul care o măsoară este ”dolorimetru”.
12.Anual peste 60 de mii de litrii de petrol şi ulei sunt deversate în râuri şi fluvii care merg până la oceane.Această cantitate depăşeşte cu mult cantitatea pierdută în dezatrul de la petrolierul Exxon Valdez în anul 1989.Statistica este valabilă doar în Statele Unite ale Americii.
13.Dacă vorbiţi la mobil timp de o ora,numărul bacteriilor care se află în urechea dumneavoastră va creşte de cel puţin 700 de ori.
14.Piramida a lui Keops conţine atât de multă piatră încât s-ar putea construi un zid de 50cm înălţime care să înconjoare planeta la Ecuator.
15.Hawaii se apropie de Japonica în fiecare an cu 10cm.
16.Unui fulg de zăpadă îi ia o oră să ajungă de la nori pe pământ.
17.În provincia Alberta din Canada au fost ucişi toţi şoarecii,astfel devenind singurul loc pe pământ unde nu ve-ţi întălni aceste vieţuitoare.
18.Bufniţele sunt singurele păsări care disting culoarea albastră.
19.Pentru prima dată în toată istoria numărul bătrânilor cu vârsta de peste 60 de ani depăşeşte pe cel al copiilor cu vârsta sub 5 ani.
20.Rechinii sunt unicele animale care nu pot să sufere de cancer.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns