Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La sapte scoli din judet se va aplica experimental evaluarea competentelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean este postat urmatorul anunt: “Unitati de invatamant selectate pentru administrarea pilot a evaluarilor nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a”.

Urmeaza trei liste. Prima lista cuprinde unitatile scolare selectate pentru a participa la pilotarea evaluarii competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a: 1. Scoala Gimnaziala “Vasile Lucaciu” Lucaceni – limba de predare: romana; 2. Scoala Gimnaziala 1 Negresti-Oas – limba de predare: romana.

A doua lista cuprinde scolile selectate pentru  a participa la pilotarea evaluarii competentelor fundamentale la finalul clasei a IV-a: 1. Scoala Gimnaziala Acas – Limba de predare: romana; 2. Scoala Gimnaziala “Csury Balint” Agris – limba de predare: maghiara; 3. Scoala Gimnaziala “Octavian Goga” Satu Mare – limba de predare: romana.

A treia lista cuprinde unitatile scolare selectate

pentru a participa la pilotarea evaluarii competentelor fundamentale la finalul clasei a VI-a: 1. Scoala Gimnaziala Turulung – limba de predare maghiara; 2. Scoala Gimnaziala 3 Carei – limba de predare romana.

(De fapt, pilotarea, in contextul de fata, inseamna experimentare. Adica aplicarea masurii pe un esantion mai mic, experimental, in vederea generalizarii sau corectarii acelei masuri inainte de a fi aplicata la scara intregii populatii scolare. Astfel se evita riscul unor greseli care ar presupune costuri mai mari pentru corectare. Termenul este preluat din jargonul sociologic. Am facut precizarea intrucat termenul este mai putin uzual).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns