Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” a sarbatorit 16 ani de cand poarta acest nume

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierea participantilor
Premierea participantilor

Zilele trecute, Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” Satu Mare a sarbatorit 16 ani de cand poarta numele celui mai cunoscut revolutionar roman pasoptist.

Cu acest prilej, scoala a imbracat straie de sarbatoare si a avut oaspeti de onoare elevi si profesori de la Scoala Gimnaziala Nr. 3 Carei, parteneri in proiectul educational “Unirea Nationala – Un vis implinit”, demarat in decembrie 2012. intorcand filele din cartea cea mare a istoriei poporului roman si ajungand la pagina inchinata Unirii Principatelor Romane de la 1859, elevii celor doua scoli, sub indrumarea profesoarelor Boros Florica si Chiorean Cosmina, au facut dovada cunostinţelor de istorie in cadrul unui concurs tematic organizat pe sectiunile referat si PowerPoint.

Depunerea coroanei la placa memoriala Avram Iancu
Depunerea coroanei la placa memoriala Avram Iancu

Iar daca in cabinetul de istorie numele marelui domnitor Al. I. Cuza era “la el acasa”, in cabinetul de limba romana pe buzele tuturor era “Domnul cel de pasare maiastra/Domnul cel de nemurirea noastra”: Eminescu. Tinand cont de faptul ca luna ianuarie sta sub semnul Luceafarului culturii romanesti, in cadrul aceleiasi intalniri, echipaje din cele doua scoli, indrumate de profesoarele Satmari Catalina, Tulbure Marioara, Demeter-Codrean Codruta, Cornoc Mihaela, Acalfoaie Lavinia si Dindelegan Carmen, s-au intrecut intr-un amplu concurs omagial organizat pe sectiunile: cunostinţe – viata si opera poetului national, recitare versuri eminesciene, creatii literare si desene inspirate din lirica eminesciana.

La finalul intalnirii, dupa ce a nins cu diplome, elevi si cadre didactice au incins o hora in holul scolii si au asezat o coroana langa placa memoriala “Avram Iancu” intonand Imnul Societatii Cultural-Patriotice “Avram Iancu”.

Textul de mai sus ne-a fost transmis de profesoara Catalina Satmari, coordonator proiect.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns