Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campania “Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece” derulată de Ministerul Muncii se încheie azi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mariana Campeanu - ministrul Muncii
Mariana Campeanu – ministrul Muncii

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale  şi Persoanelor Vârstnice organizează azi, 28 ianuarie 2013,  conferinţa de închidere a campaniei de conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Campania cu mesajul “Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece” a fost derulată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale  şi Persoanelor Vârstnice prin Direcţia Protecţia Copilului în perioada septembrie 2012 – ianuarie 2013 în cadrul unui proiect finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi co-finanţat de Guvernul României.

“Scopul acestuia a fost informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la gravitatea şi consecinţele pe care violenţa în familie, sub diversele sale forme, le poate avea atât asupra victimelor cât şi asupra societăţii în ansamblul său.

În cadrul campaniei a fost organizată o caravană mobilă prin intermediul căreia au fost realizate activităţi de informare referitoare la acest fenomen, la drepturile pe care legea le conferă victimelor violenţei în familie, la serviciile de care acestea pot beneficia dar şi activităţi de cercetare a opiniei publicului cu privire la acest fenomen”, se arată în comunicat.

Caravana a staţionat în 29 de localităţi reşedinţe de judeţ şi cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti, amplasându-se de fiecare dată în locaţii intens circulate, care au putut facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane la această campanie. La lucrările conferinţei vor participa reprezentanţi ai instituţiilor publice de la nivel central şi local cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie şi ai organizaţiilor non-guvenamentale care activează în domeniu, ocazie cu care vor fi prezentate rezultatele campaniei, precum şi rezultatele raportului de cercetare privind percepţia populaţiei şi a profesioniştilor cu privire la fenomenul violenţei în familie.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns