Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numărul turiştilor britanici din România este în creştere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

România a devenit punct de atracţie pentru turiştii britanici.

Aprecierea vine chiar de la ambasadorul Marii Britanii care spune că atuurile ţării noastre sunt peisajele frumoase şi patrimoniul interesant. În 2012, în jur de 120 de mii de britanici au vizitat România iar numărul lor este estimat să crească în acest an cu 10%, ca urmare a promovării turistice, conform money.ro.

 

 

 

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, este unul dintre iubitorii plaiurilor mioritice şi susţine că dezvoltarea ecoturismului este extrem de importantă. Întrebat dacă Prinţul Charles este cel mai bun ambasador al României în Marea Britanie şi ce apreciază acesta în ţara noastră, Martin Harris a afirmat că Prinţul Charles are o adevărată “pasiune” pentru România. Moştenitorul tronului britanic deţine în localitatea sibiană Mălâncrav un fost conac, care a fost complet restaurat. Acesta este însă doar unul dintre imobilele moştenitorului coroanei britanice în satele din Transilvania.

 

Mai mult, România s-a promovat cu ajutorul imaginii regale iar efectul a fost creşterea numărului de turişti englezi cu 7% în prima parte a anului trecut. Potrivit datelor oferite de Ministerul Turismului, în urma participării la cel mai mare târg de profil de la Londra, în 2012, circa 120 de mii de britanici au cheltuit 80 de milioane de lire sterline în România.

 

În sprijinul nostru vine şi lista celor mai frumoase destinaţii turistice din România publicată recent de cotidianul britanic the Guardian, realizată pe baza opiniilor cititorilor săi. Topul e dominat de complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitală a Daciei romane. Urmează în clasament oraşele Sibiu şi Sighişoara, rezervaţia de urşi de la Zărneşti dar şi Capitala ţării. Totodată, publicaţia britanică aminteşte de satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO.

 

TOP ATRACŢII TURISTICE ROMÂNEŞTI

 

Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Sibiu, muzeul Brukenthal, Sighişoara, Rezervaţia de urşi din Zărneşti, Viscri, judeţul Braşov – patrimoniul UNESCO, Capitala. Sursa: The Guardian

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns