Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zarzavaturile şi fructele sunt la cea mai mare căutare în pieţele sătmărene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cartofii costa 1 - 1,5 lei kilogramul
Cartofii costa 1 – 1,5 lei kilogramul

Pentru comercianţii din pieţele din municipiul Satu Mare, temperaturile nu foarte scăzute care ne-au pus la încercare iarna aceasta au fost mană cerească. Asta deoarece marfa de pe tarabe nu a îngheţat.

Cu excepţia câtorva zile în care a nins, vânzările de pieţele agro-alimentare au mers bine. Aflăm de la comercianţii cu care am discutat în cursul zilei de luni că nici preţurile nu au suferit modificări în ultima perioadă.

 

Vremea moale ţine cu comercianţii

 

Comercianţilor nu le place nici să spună că vând bine, dar nici nu spun că vânzările ar merge foarte prost. Recunosc că în momentul în care intrăm în Postul Paştelui se aşteaptă la mai mulţi clienţi în pieţe. Totuşi sunt mulţumiţi de faptul că marfa nu le îngheaţă pe mese şi că foarte mulţi sătmăreni aleg să se plimbe prin piaţă la cumpărături şi nu merg la marile magazine pentru asta.

 

Cartofii costă 1 – 1,5 lei kilogramul

 

Cele mai căutate sunt zarzavaturile şi fructele proaspete. Cartofii de pe meleagurile judeţului nostru costă în pieţe între 1 leu şi 1,5 lei kilogramul, cei din import de pe rafturile marilor magazine ajungând chiar şi la 2,5 lei aceeaşi unitate de măsură. Varza este oferită la 2,5 lei kilogramul. În ceea ce priveşte preţurile la zarzavaturi, un kilogram de morcovi se vinde la 2,5 – 3 lei, un kilogram de pătrunjel costă 5 – 6 lei. Legătura de frunze de pătrunjel e oferită la un leu. Guliile costă între 1 şi 5 lei bucata, iar ridichile negre sunt oferite la 5 lei kilogramul. Ceapa costă 2,5 lei per kilogram, usturoiul ajunge la 15 lei kilogramul, iar pe unele tarabe a apărut arpagicul, acesta fiind 12 lei kilogramul. Varza murată e oferită la 5 – 6 lei kilogramul, fie ea măruntă sau căpăţâni.

 

Fructe proaspete

 

Legumele şi zarzavaturile au mare trecere în pieţe. La fel se întâmplă şi cu fructele, fie acestea autohtone sau exotice, aduse de peste mări şi ţări. Merele, în funcţie de soi, costă între 2,5 şi 4 lei kilogramul. Perele din import depăşesc 6 – 7 lei un kilogram. Bananele costă între 5,5 şi 6,5 lei kilogramul, portocalele la plasă de 2 kilograme costă 3,7 – 4 lei, iar portocalele vrac sunt oferite la 5 – 5,5 lei kilogramul. Strugurii de masă ajung chiar la 15 – 18 lei un kilogram. La 5 – 5,5 lei kilogramul sunt oferite şi clementinele şi mandarinele. Unb kilogram de lămâi costă între 5 şi 8 lei.

 

Lactate

 

Preţul la produse lactate a rămas şi el acelaşi. Laptele costă 2,5 lei litrul, smântâna e oferită la 10 – 12 lei litrul, iar brânza proaspătă de vacă e la 10 – 12 lei kilogramul, iar brânza telemea costă 18 – 20 lei kilogramul. Foarte mulţi comercianţi de produse lactate au “abonaţi” la bunătăţile pe care le vând, astfel că aduc zilnic în pieţe chiar cantitatea care trece în ziua respectivă.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns