Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un cetăţean revendică terenul de sub cartierul Micro 15

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Micro 15 din Satu Mare, revendicat de familia Haraszthy
Micro 15 din Satu Mare, revendicat de familia Haraszthy

Despăgubirile se ridică la suma de aproximativ 40 milioane euro

    Luni, 18 februarie, Comisia Judeţeană Satu Mare de Fond Funciar s-a întâlnit într-o nouă şedinţă de lucru. Pe parcursul dezbaterilor a reieşit faptul că un sătmărean posesor al contractului de cesiune de drepturi a solicitat retrocedarea sau despăgubirea cu 161 milioane de lei pentru aproximativ 60 hectare de teren pe care este construit în bună parte cartierul Micro 15 din municipiul Satu Mare.

Pe ordinea de zi a şedinţei prezidate de prefectul Eugeniu Avram, secondat de Eugen Chioran – şef Serviciu Juridic şi de juristul Sebastian Domuţ, subprefectul Cristian Sasu au fost înscrise puncte precum: Validarea sau invalidarea propunerilor unor comisii comunale; Soluţionarea unor contestaţii; Modificarea/revocarea unor titluri de proprietate; adoptarea unei hotărâri privind transferul dosarului de reconstituire a dreptului de proprietate de la Comisia locală de aplicare a Legii 18/1991, la Comisia de aplicare a Legii 10/2001 Satu Mare.

Sedinta de Fond Funciar a fost prezidata de prefectul Eugeniu  Avram
Sedinta de Fond Funciar a fost prezidata de prefectul Eugeniu Avram

Familia Haraszthy cere 60 de ha din municipiul Satu Mare

Referitor la acest din urmă menţionat punct al ordinei de zi au fost făcute o serie de precizări. Iată câteva secvenţe din motivaţia colectivului de lucru al Prefecturii Satu Mare: “Familia Haraszthy a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra imobilelor – terenuri în suprafaţă de 601.039 metri pătraţi (60,1 hectare)(…)

Cererile prin care familia Haraszthy a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate în baza legilor fondului funciar au fost respinse de către Comisia locală.  Motivul respingerii a fost că solicitarea nu face obiectului Legii nr. 10/2001(…) Haraszthy Maria promovează o acţiune civilă împotriva Comisiei locale Satu Mare şi a Comisiei Judeţene(…)

La termenul stabilit de instanţă s-a prezentat Ioan Bud, deţinătorul contractului de cesiune de drepturi nr. 517/18.04.2011, încheiat între Haraszthy Maria prin mandatar Vaşvari Ghizela şi Sabo Valerica Doina, respectiv contractul de cesiune de drepturi 533/19.04.2011 încheiat între Sabo Valerica Doina şi Bud Ioan(…)”

Iniţial acţiunea în judecată a fost admisă şi s-a constatat că petentul este îndreptăţit  la despăgubiri prin măsuri reparatorii în echivalent cu privire la terenurile în suprafaţă de 50 de ha, respectiv despăgubiri, care potrivit raportului de expertiză judiciară au fost stabilite în cuantum de 161.062.200 de lei. Cele două comisii menţionate au formulat recurs.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns