Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tăriceanu: Antonescu nu are contracandidat, dar se teme

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Calin Popescu Tariceanu: Antonescu e singurul candidat la sefia PNL
Calin Popescu Tariceanu: Antonescu e singurul candidat la sefia PNL

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marţi că amânările privind desemnarea delegaţilor la Congresul PNL ţin de forţarea Statutului partidului, punctând că atitudinea conducerii formaţiunii pune în evidenţă lipsa de democraţie internă.
“Sunt nevoit să fac o declaraţie care îmi displace profund pentru că este legată de situaţia în care se află filiala sectorului 1 a PNL din Bucureşti. Astăzi fusese convenită reuniunea Delegaţiei Permanente care avea drept principal punct pe ordinea de zi stabilirea delegaţilor la Congresul partidului, numai că ceea ce constatăm este că reuniunea care fusese ieri stabilită în cadrul Biroului Permanent, acum a fost amânată şi probabil că amânările ţin de anumite considerente legate de forţarea Statutului şi impunerea unei anumite liste a delegaţilor la Congresul care urmează la finele acestei săptămâni. Ieri (n.r. luni) am asistat cu stupoare la un gest care nu l-am mai întâlnit până acum şi nu l-am mai auzit nicăieri, şi anume, brusc 56 de membri ai PNL au cerut să se transfere la sectorul 1, mulţi dintre ei membri de drept ai Delegaţiei Permanente care are menirea să stabilească delegaţi la Congres”, a afirmat Tăriceanu, în faţa sediului Filialei sector 1 a PNL.

Liberalul a susţinut că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Filialei Sectorului 1. În acest context, el a spus că este o “temere nejustificată” deoarece nu există un contracandidat pentru Crin Antonescu la Congresul liberalilor care va avea loc vineri şi sâmbătă.

“Dl preşedinte Antonescu în funcţie este singurul care candidează la preşedinţia partidului şi atunci nu văd care este motivul acestei îngrijorări. Mai degrabă, mi se pare că situaţia decurge din atitudinea unora dintre liderii actuali ai PNL care consideră că cine nu este cu noi – ca să pun ghilimelele de rigoare – este împotriva noastră. Atunci, aici la sectorul 1 unde au fost înregistrate o serie de luări de poziţie neagreate de conducerea partidului trebuie schimbată structura Delegaţiei Permanente şi practic munca întregii organizaţii, în loc să fie reflectată prin desemnarea unor delegaţi proprii la Congres va fi dată peste cap şi ne vom trezi cu delegaţi la Congres – aşa cum spuneam – vor fi desemnaţi de o altă majoritate decât cea care este reflectată de structurile sectorului 1”, a mai spus Tăriceanu, despre Delegaţia Permanentă a filialei Sector 1 care ar fi trebuit să aibă loc marţi seara.

Potrivit Agerpres, liberalul consideră regretabilă atitudinea conducerii partidului, susţinând că modul în care este condus PNL pune în evidenţă “deficitul enorm de democraţie internă”.

“Nu face decât să contureze şi mai bine faptul că există o atitudine care nu are nimic cu democraţia unui partid, cu esenţa comportamentului într-un partid liberal, într-un partid modern şi eu nu pot decât să deplâng situaţia. Deplâng situaţia colegilor mei din sectorul 1 care îşi văd eforturile anihilate şi munca depusă materializată prin rezultate excelente. (…) Mi se pare că este injust, incorect şi este lipsit de o minimă etică în politică”, a completat fostul premier.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns