Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tișe (PDL) despre regionalizare: USL va crea un super baron regional

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vicepreședintele PDL Alin Tișe consideră că proiectul de regionalizare va duce la “baronizarea României”, USL urmând sa creeze un “super baron regional”.

Senatorul Alin Tise a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca regionalizarea nu trebuie sa se faca în pripa, fiind nevoie de studii temeinice si de o ampla consultare a populatiei înainte de luarea unor decizii.

“USL reuseste o noua performanță, va crea un super baron regional, care va conduce regiunea, iar regionalizarea înțeleasă de USL va duce, practic, la baronizarea României. Baronizarea se face prin crearea acestei noi funcții de președinte de Consiliu Regional, votat de baronii existenți în județe. Acest super baron nu va face altceva decât sa fie la bunul plac al președinților de consilii județene, al primarilor de mari municipii și nu va reprezenta voința oamenilor. USL se pregătește să împartă România între PSD și PNL. Poziția PDL este de a nu se face în pripă regionalizarea țării, fiind nevoie de studii temeinice și de o amplă consultare a populației înainte de luarea unor decizii”, a spus Tișe, citat de Mediafax.

El a susținut că proiectul cu opt regiuni, pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, este “o greșeală”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns