Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Reforma agricolă se va aplica probabil din anul 2015

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Zilele trecute a fost adoptat bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020. Există astfel o perspectivă a adoptării regulamentelor de reformă. Urmează adoptarea regulamentelor de implementare. Reforma agricolă se va aplica probabil din anul 2015.

Potrivit spuselor lui Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), “APIA nu va fi în măsură să primească cererile de plată, de la 1 martie 2014, conform noii scheme. Mai mult ca sigur, aplicarea reformei în cea mai mare parte se va face de la 1 ianuarie 2015. Astfel se vor putea acorda în continuare plăţile complementare pentru animale şi chiar pentru vegetal, chiar dacă sumele se reduc.

O gură de oxigen ar putea fi prevederea din reformă privind acordarea de plăţi naţionale directe, în plafonul de 10 la sută din anvelopa fiecărui stat membru.

„Dacă România, să spunem, va avea în 2016 1,75 miliarde de euro plăţi directe, 10% din ele înseamnă 175 de milioane. Adică doar această sumă ar putea fi acordată ca plăţi directe cuplate de producţie. Noi am cerut asta pentru câteva sectoare, cel zootehnic trebuie încurajat foarte puternic pentru că valoarea adăugată acolo este”, a subliniat Irimescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns