Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ucrainenii propun majorarea taxelor vamale pentru carnea de porc

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Carnea porcilor ucraineni va trece graniţa mai greu
Carnea porcilor ucraineni va trece graniţa mai greu după mărirea taxelor vamale

    Guvernul Ucrainei intenţionează să îmbunătăţească politicile agricole în sensul sprijinirii şi susţinerii producţiei autohtone. Se preconizează acordarea de fonduri pentru renovarea şi modernizarea a peste 150 exploataţii de creştere a porcilor, dar şi creşterea taxelor vamale pentru importul de carne de porc.

Dacă în cursul anului 2012 peste 17% din carnea de porc de pe piaţa ucraineană provenea din import, pentru anul 2013 se intenţionează scăderea importului la maximum 7%. Aceste demersuri au fost date publicităţii de Mykola Prysiazhniuk – ministrul pentru politici agricole alimentare al Ucrainei.

Aşa cum subliniază publicaţia Recolta.eu “… procesatorii au arătat că importurile de materie primă au menţinut preţurile la un nivel acceptabil pentru consumatorul ucrainean. Carnea din Brazilia costă 2,4 – 2,8 dolari/Kg în timp ce pe piaţa internă preţurile pornesc de la 6,1 dolari/Kg.

Odată cu limitarea importurilor, producătorii interni vor monopoliza piaţa. Imediat ce se va întâmpla acest lucru, vor creşte preţurile”, avertizează Lyudmila Drygalo, unul dintre proprietarii celui mai important producător ucrainean din această industrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns