Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doi cai aduşi din Ungaria au fost returnaţi de la graniţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Doctorul veterinar Dumitru Pintea - director adjunct al DSVSA Satu Mare
Doctorul veterinar Dumitru Pintea – director adjunct al DSVSA Satu Mare

   Potrivit unor surse demne de încredere, în cursul după amiezii de duminică, 24 februarie, în jurul orei 16, în Vama Petea au intrat doi cai din Ungaria. Transportul era notificat. Pentru a verifica veridicitatea transportului, dar şi pentru a identifica animalele, vameşii au solicitat colaborarea cu inspectorii sanitari veterinari. Ca urmare a unor nereguli caii au fost retrimişi de unde au fost expediaţi, în loc să ajungă în comuna Vama.

Cele de mai sus ne-au fost confirmate de medicul veterinar Dumitru Pintea, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, cel care însoţit de colegul său Liviu Pop s-au deplasat duminică în punctul vamal. Animalele aveau paşaport, dar lipseau documentele care atestă starea de sănătate. În plus, cei doi cai nu aveau inplantate microcipuri, aşa cum prevăd Normele Comisiei Europene.

Animalele erau dangalizate. Ca urmare a acestor neregului a fost amendat cu 1.600 de lei transportatorul, potenţial proprietari, iar animalele au fost întoarse la exploataţie de provenieţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns