Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 150.000 de pelerini în Piaţa Sfântul Petru, la ultima audienţă generală a Papei Benedict al XVI-lea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pe fond de ovatii si aplauze, Sfantul Parinte a strabatut pentru ultima data Piata Sf. Petru cu papamobilul
Pe fond de ovatii si aplauze, Sfantul Parinte a strabatut pentru ultima data Piata Sf. Petru cu papamobilul

Papa Benedict al XVI-lea a evocat miercuri “apele agitate” din perioada Pontificatului său, adăugând totodată că “Dumnezeu nu va lăsa Biserica să se scufunde”, în timpul ultimei sale audienţe în faţa a peste 150.000 de persoane reunite în Piaţa Sfântul Petru – arată Mediafax.

“Sunt într-adevăr emoţionat şi văd Biserica vie”, a declarat Papa, răspunzând aclamaţiilor călduroase ale mulţimii, după care şi-a început cateheza.

Fragil, dar zâmbitor, Papa, în vârstă de aproape 86 de ani, a făcut mai înainte un tur al pieţei în papamobil, în timp ce creştinii catolici fluturau drapele din toate ţările şi banderole pe care scria “mulţumesc” în toate limbile.

Papa a vrut să lase un mesaj de încredere înaintea retragerii de joi, spunând: “în ultimele luni, am simţit că forţele îmi scad şi i-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune, cu insistenţă, să mă lumineze (…), să mă facă să iau decizia cea mai dreaptă (…) Am făcut acest pas în deplină cunoştinţă atât de gravitatea, cât şi de noutatea sa, dar, de asemenea, cu o mare seninătate a sufletului”, a dat asigurări el.

În opt ani de Pontificat, a recunoscut el, făcând aluzie la scandaluri şi controverse, “au existat momente deloc uşoare, în care apele erau agitate şi vântul potrivnic, ca în întreaga istorie a Bisericii, iar Domnul părea că doarme. Dar tot timpul am ştiut că barca Bisericii nu este a mea, nu este a noastră, că este barca Lui şi nu o va lăsa să se scufunde”, a subliniat el.

 

Apoi a amintit că, devenind Papă la 19 aprilie 2005, “o mare greutate a fost pusă pe umerii săi” şi că “dimensiunea privată a vieţii sale a fost complet suprimată”. Benedict al XVI-lea a reiterat că se va retrage din orice activitate publică, chiar dacă un Papă “nu poate reveni la viaţa privată”.

“Decizia mea de a renunţa la exercitarea activă a ministerului, nu va schimba aceasta. Eu nu revin la viaţa privată, la o viaţă de călătorii, de întâlniri, de recepţii, de conferinţe, etc… Eu nu abandonez crucea, dar rămân într-un mod nou aproape de Domnul crucificat. Eu nu îmi mai asum puterea sarcinii de a guverna Biserica, dar rămân în serviciul rugăciunii. Sfântul Benedict (fondatorul marelui ordin creştin al benedictinilor), al cărui nume de Papă îl port, îmi va fi un mare exemplu” (…) “Voi continua să însoţesc calea Bisericii în rugăciune şi reflecţie”, a spus Papa.

În încheierea slujbei, Sfântul Părinte i-a binecuvântat pe cei prezenți, pe fiecare grul în limba sa maternă, nominalizând grupurile mai mari prezente în Piața Sfântul Petru. Astfel, în binecuvântarea sa i-a amintit și pe cei din Oradea, de unde, în 27 februarie au au venit la Roma mai multe grupuri de enoriași romano și greco-catolici, grupuri din care făceau parte și mai mulți credincioși sătmăreni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

O zi cu Biblia

Asculta acest articol Împreună vor citi, vor studia și vor interpreta pasajele biblice, se vor apropia de ele și îi