Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevul Mark Georgi, de la CN “Ioan Slavici” – menţiune specială la concursul european de traduceri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mark Georgi, primul din stânga
Mark Georgi, primul din stânga

Mark Georgi, elev în clasa a XI-a D la Colegiul Naţional Ioan Slavici, profil filologie bilingv engleză, a participat la concursul de traduceri Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană. El a participat la concurs cu o traducere din limba engleză în limba română, calitatea foarte bună a acesteia aducându-i o menţiune specială.

Documentul prin care este caracterizată prestaţia elevului specifică faptul că Mark Georgi a dovedit o bună înţelegere a sensului textului în limba engleză, căruia i-a interpretat corect stilul şi i-a înţeles contextul. Traducerea în limba română este caracterizată de utilizarea excelentă sau foarte bună a limbii române, fiind cursivă, dând sentimentul unui text original şi găsind soluţii creative, fără a se îndepărta însă de sensul textului sursă.

Concursul de traduceri Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană pentru toţi elevii de 17 ani ai Uniunii Europene, şi-a desemnat câştigătorii ediţiei 2012 la începutul lunii februarie.

Participanţii au trebuit să traducă un text dintr-o limbă oficială a UE într-o altă limbă oficială a UE, rămânând la latitudinea fiecăruia să aleagă perechea favorită. Concursul s-a desfăşurat simultan în toate şcolile participante, iar lucrările au fost trimise spre corectare Comisiei Europene, la Bruxelles.

Regulamentul concursului prevede alegerea unui câştigător unic în fiecare ţară, dintre sute de participanţi, dar în vederea recunoaşterii rezultatelor foarte bune sunt acordate menţiuni speciale acelor elevi care au dovedit un nivel avansat de stăpânire a limbilor străine.

Profesoara Ioana Văsuţ, care ne-a transmis informaţiile de mai sus, îl felicită pe Mark, sătmăreanul premiat la Juvenes Translatores, dar şi pe profesoarele Maria Tite (limba engleză) şi Angela Negreanu (limba română).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns