Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii din Culciu Mare au participat alături de părinţii lor la activitatea ‘’Dar din suflet pentru mama’’

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cosuletele confectionate alaturi de parinti
Cosuletele confectionate alaturi de parinti

Acţiunea face parte din Proiectul Unicef ‘’Hai la şcoală‘’

Începutul lunii martie este un bun prilej pentru preşcolari şi şcolari să le arate mămicilor cât de mult le iubesc. Au reuşit să facă acest lucru şi copilaşii din Culciu Mare în cadrul unei activităţi practice derulate prin Proiectul Unicef ‘’Hai la şcoală!’’. Este cea de-a şasea activitate cu părinţii din cadrul acestui amplu proiect, iar directoarea Şcolii Gimnaziale Culciu Mare o consideră a fi şi cea mai reuşită.

În luna ianuarie, la şcoala din Culciu Mare au sosit materialele consumabile de la Unicef, tocmai pentru a putea fi utilizate cu grupul ţintă din proiectul ‘’Hai la şcoală!’’. A demarat astfel un concurs de desene pe această temă, concurs în care au fost antrenaţi elevii claselor primare din Culciu Mare, Culciu Mic şi Lipău. Ajutaţi de învăţătoarele lor, elevii au creionat cum s-au priceput ei mai bine importanţa faptului de a avea acces la educaţie. Pentru efortul depus, elevii vor fi răsplătiţi cu rechizite.

Zilele trecute, la Şcoala Culciu Mare a avut loc premierea activităţii ‘’Dar din suflet pentru mama’’. Echipa de proiect a gândit această activitate ca pe o ocazie în care copiii să lucreze împreună cu părinţii lor la confecţionarea unui obiect de decor. Ideea a fost a învăţătoarelor de la Culciu Mare, Viorica Bălaj, Florica Biro, Boros Hajnalka şi Fulop Orsolya, care le-a propus participanţilor să confecţioneze un coşuleţ pentru mămici din săpun solid, ace de gămălie, aţă de tricotat colorată şi ornamente sub formă de flori. Surprinşi de ideea învăţătoarelor, părinţii au fost în cele din urmă cât se poate de încântaţi să muncească cot la cot cu copiii lor. S-au întrecut în confecţionarea frumoaselor coşuleţe zece mămici şi doi tătici.

În 7 martie, aşa cum aflăm de la directoarea Şcolii Culciu Mare, profesoara Ionela Pop, în cadrul Proiectului Unicef este planificată o activitate în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Odoreu, o activitate intitulată ‘’Învăţăm, descoperim, împărtăşim’’. Un grup format din cadre didactice şi elevi de la Culciu Mare se va deplasa la şcoala din Odoreu pentru o serie de activităţi între echipele cuprinse în acelaşi proiect.

S-au întrecut în confecţionarea frumoaselor coşuleţe zece mămici şi doi tătici
S-au întrecut în confecţionarea frumoaselor coşuleţe zece mămici şi doi tătici

La Şcoala Culciu Mare s-ar putea ca în viitorul apropiat să fie angajat un mediator şcolar, absolut necesar în lucrul cu copiii din familiile defavorizate. Directoarea şcolii îşi doreşte chiar înfiinţarea unui centru de zi sau demararea unui program ‘’after school’’ dacă va putea găsi un sponsor ce să asigure fondurile necesare.

 

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns