Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesoara Sanda Neşte, la o specializare în Marea Britanie printr-un program european

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
De curând, profesoara Sanda Neşte de la Colegiul Naţional ''Ioan Slavici'' Satu Mare a participat la o activitate de formare intitulată ''Teaching skills for teachers''
De curând, profesoara Sanda Neşte de la Colegiul Naţional ”Ioan Slavici” Satu Mare a participat la o activitate de formare intitulată ”Teaching skills for teachers”

De curând, profesoara Sanda Neşte de la Colegiul Naţional ”Ioan Slavici” Satu Mare a participat la o activitate de formare intitulată ”Teaching skills for teachers”, rezultat al unui proiect finanţat prin Programul Comisiei Europene ”Lifelong Learning Programme”.

Activitatea de formare a fost organizată de Meridian School of English din Plymouth, Anglia, o instituţie care vine în întâmpinarea nevoilor de formare a profesorilor.

Potrivit profesoarei Sanda Neşte, ”am participat la acest curs în străinătate deoarece mi-am dorit să mă perfecţionez. Acţiunea se înscrie în ciclul iniţiativelor pe care le am în formarea mea continuă ca profesionist, lucrător cu adulţii în propriile lor contexte de învăţare non-formală şi informală. Mi-am depus candidatura la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării profesionale şi am avut şansa în urma unui proces riguros de selecţie să iau parte la acest curs dedicat creşterii abilităţilor şi competenţelor de predare ale formatorilor. Prin acest curs mi-a fost permisă practic actualizarea cunoştinţelor referitoare la Marea Britanie şi cultura ei, dar în special la sistemele educaţionale care integrează mult mai bine educaţia adulţilor în viaţa cotidiană şi activitatea curentă. Procesul de facilitare a învăţării dintre participanţi a permis abordări pedagogice relevante pentru domeniul educaţiei adulţilor, în special al educaţiei non-formale şi informale, vizându-se aici grupurile de lucru, vizitele culturale, lucrul pe text.

Cred că îmbunătăţirea competenţelor de limbă străină mi-a permis să vizualizez dintr-o altă perspectivă disciplinele pe care le predau la şcoală, dar mai ales cursurile cu adulţii ale căror colaborator frecvent sunt, Casa Corpului Didactic Satu Mare – Management Educaţional etc’’, ne spune profesoara Sanda Neste.

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns