Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elena Băsescu: Anunţul Germaniei privind Schengen este consecinţa declaraţiei lui Corlăţean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elena Basescu: Afirmatia lui Corlatean e iresponsabila
Elena Basescu: Afirmatia lui Corlatean e iresponsabilai

Eurodeputatul PDL Elena Băsescu consideră că anunţul ministrului de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, privind blocarea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen reprezintă “consecinţa declaraţiei iresponsabile” a ministrului român de Externe, Titus Corlăţean.

 

“Reprezintă o consecinţă a declaraţiei iresponsabile făcute de ministrul nostru de Externe”, a spus Elena Băsescu, duminică, la intrarea în sediul PDL, întrebată despre anunţul ministrului german că va opune veto la Consiliul JAI privind intrarea în Schengen a României şi Bulgariei.

Elena Băsescu a refuzat să comenteze afirmaţia premierului Victor Ponta conform căreia declaraţia lui Corlăţean privind Schengen reprezintă şi poziţia Guvernului român, scrie Mediafax.

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta “credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns