Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producătorii agricoli cer stabilirea impozitelor în funcţie de fertilitatea terenului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Directori de deconcentrate la Adunarea Generala a Uniunii Producatorilor Agricoli
Directori de deconcentrate la Adunarea Generala a Uniunii Producatorilor Agricoli

Joi, 7 martie, pe Platforma Agricolă din Satu Mare s-a desfăşurat Adunarea Generală a Uniunii Producătorilor Agricoli din Nord-Vest. Pe ordinea de zi au fost înscrise puncte precum – Dare de seamă, Raport al Comisiei de Cenzori, Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2013 Discuţii. S-a menţionat că gradul de fertilitate a solului este de la 1 la 7 la noi în judeţ. Cel mai fertil teren este declarat la Petreşti şi cel mai slab productiv în Cămărzana.

Şedinţa a fost prezidată de Francisc Torok, Oliviu Buzgău, Liviu Ciucoş, Valer Şichet, Aurel Burcuş, fiind indivitat în prezidiu şi prefectul Eugeniu Avram. Au participat la această întâlnire a reprezentanţilor asociaţiilor agricole şi directorii instituţiilor deconcentrate care au tangenţă cu agricultura.

Producătorii agricoli cer stabilirea impozitelor în funcţie de fertilitatea terenului terenului.

A crescut numărul membrilor uniunii

Din materialul prezentat de Oliviu Buzgău a rezultat un fapt îmbucurător. În ultimii ani a crescut numărul asociaţiilor agricole înscrise în uniune. În prezent Uniunea Producătorilor Agricoli din Nord-Vest numără 433 de membri faţă de 233 câţi a avut anterior. Creşterea numărului de membri face posibilă menţinerea cotizaţiei chiar dacă pe anumite segmente ale lor au crescut cheltuielile.

Ca măsură de ordin organizatoric s-a propus modificarea statutului uniunii în ceea ce priveşte numărul de membri în Consiliul Consultativ şi în Consiliul Director. Propunerile privind majorarea până la 31 de persoane a Consiliul Consultativ, dar şi cea de creştere la 9 a membrilor Consiliului Director au fost votate.

Noul Consiliu Director şi-a ales preşedintele în persoana lui Oliviu Buzgău, după retragerea lui Liviu Ciucoş, rămas totuşi ca membru. Lista pentru ambele consilii a rămas deschisă în dorinţa de a coopta tineri cu experienţă pentru a pune în practică obiectivele propuse de uniune. Desigur se doreşte şi reprezentarea echilibrată a tuturor zonelor judeţului.

Cotizaţia de membru nu se majorează
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns