Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei sătmăreni membri ai Consiliului director al FDGR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Forumul sătmărean continuă acțiunile pentru păstrarea identităţii, limbii și tradițiilor

Recent, la Sibiu, a avut loc sesiunea Comisiei Guvernamentale Mixte Româno-Germane.  Delegaţia română a fost condusă de secretarul de stat George Ciamba. Din delegaţia română au făcut parte reprezentanţii Ministerului Muncii, Ministerului Externe, Ministerului Educaţiei precum şi ai Ministerului Culturii. Din delegația română a făcut parte și prefectul de Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram,  a vorbit despre relaţiile bune ale Prefecturii cu FDG Satu Mare.

 

Din delegația germană a făcut parte și Helmut Berner

 

Membrii delegaţiei germane condusă de secretarul de stat Dr. Christoph Bergner au fost reprezentanţii Ministerului Interne Federal, Thomas Gerlach, consulul general al Germaniei la Sibiu, şi preşedinţii asociaţiilor saşilor (Berd Fabritius), şvabilor sătmăreni (Helmut Berner) şi şvabilor bănăţeni (J Leber) în Germania.

Rezultatul sesiunii a fost cuprins într-un protocol semnat de ambele părţi. Din partea Ministerului Interne şi a Consulatului German Dr. Christoph Bergner şi  Thomas Gerlach au asigurat că vor susţine în continuare minoritatea germană din România. Un sprijin moral, de colaborare și intermediere de noi relații va fi asigurat și pe mai departe de asociațiile etnicilor germani proveniți din România în Germania, în cazul sătmărenilor, Asociația  șvabilor sătmăreni condusă de Helmut Berner.
De asemenea şi consulul austriac  a dat asigurări că Austria  va susţine în continuare minoritatea germană în România.
Klaus Werner Johannis, fostul preşedinte FDGR, a afirmat în cadrul sesiunii, că rămâne în continuare membru al Forumului Democrat German şi a asigurat că din noua sa poziție, va susține în continuare minoritățile în general și  minoritatea germană în special.

Noul președinte al FDGR optează pentru continuitate în politica etnicilor germani

 

Noul preşedinte al FDGR, dr. Paul Jürgen Porr a declarat că va opta pentru continuitate bazându-se pe o colaborare eficientă cu cele 5 forumuri regionale.
Președintele Forumului Democrat German din Transilvania de Nord, sătmăreanul Johann Forstenheizler, :tefan Leitner, preşedintele FDG Satu Mare şi Josef Hölczli, directorul Fundaţiei Sătmărene pentru Cooperare Internaţională “Trasilvania” Satu Mare vor fi  membri ai Consiliului Director al FDGR.
În viitor, si FDG din judeţul Satu Mare  va pune accent pe păstrarea identităţii, pe intensificarea activităţilor culturale, de învăţământ, sociale şi economice.

Prioritară va fi de asemenea şi susţinerea primarilor FDGR şi promovarea localităţilor şvăbeşti. Forumul German nu doreşte și nu intenționează să facă în viitor alianţe cu partide politice. Se doreşte şi intensificarea relaţiilor cu firme şi organizaţii din Germania şi Austria și atragerea de noi investitori din cele două țări participante la întâlnire, dar și cu celelalte țări de limbă germană și în general, cu precădere cu țări membre UE.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns