Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O seară printre ipostazele iubirii, cu Gheorghe Iovu şi Daniela Nane

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Gh. Iovu şi Daniela Nane pe scena Filarmonicii
Gh. Iovu şi Daniela Nane pe scena Filarmonicii

    Prima întrebare pe care i-am pus-o lui Gheorghe Iovu când ne-am întâlnit, cu câteva ore înainte de recitalul de miercuri din Sala Filarmonicii, a fost una directă: “Domnule Iovu, nu vi se pare că s-a format în jurul dvs. un fel de cult?” Dintr-un alt colţ al mesei, Geta Heimerl a răspuns: “E alegerea liberă a fiecăruia să asculte ce muzică vrea!” Daniela Nane, frumoasă şi calmă, tăcea.

Acest trio s-a reunit, seara, pe scenă, şi cele trei tipuri de personalitate s-au vădit şi mai mult. Gheorghe Iovu, evident, vorbeşte cel mai bine mânuind, expert, clapele şi butoanele sintetizatorului. Daniela a impresionat parcă mai mult prin prezenţă şi tăceri decât prin recitările sale, excelente de altfel. Iar doamna Heimerl şi-a desfăşurat în voie vocaţia nemărturisită de predicator carismatic.

Firul roşu al acestei “serate de muzică şi poezie”, cum a fost ea intitulată, a fost ceea ce poate e firul roşu al vieţii însăşi. Tema din spatele tuturor poeziilor şi pieselor muzicale, exprimată cu patimă de profet în discursurile dintre momentele artistice, a fost iubirea, în feluritele ei ipostaze, de la jocul copilăresc la pasiunea erotică şi vocaţia mistică exprimată, în cele din urmă, în caritate.

Continuarea o găsiți în “Informația de Duminică” din 10 martie 2013, ediția tipărită.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns