Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Autorităţile din Zutphen şi Satu Mare caută soluţii pentru salvarea “Căminului de argint”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinta de presa
Conferinta de presa

Vineri, 8 martie 2013, Primăria municipiului Satu Mare a organizat o conferinţă de presă prilejuită de vizita delegaţiei din oraşul înfrăţit Zutphen – Olanda la Satu Mare.

Olandezii au venit la Satu Mare pentru a găsi împreună cu autorităţile din Satu Mare varianta cea mai bună pentru ca unitatea “Căminul de argint” din Viile Satu Mare să nu se închidă. Acest centru pentru vârstnici are probleme financiare şi a ajuns în pragul în care porţile sale pot fi închise.

Alături de primarul dr. Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef şi subprefectul Cristian Sasu au vorbit despre vizita la Satu Mare membrii delegaţiei olandeze.

 

Se doreşte extinderea relaţiilor de colaborare şi între consilii judeţene

 

Sunt prezenţi timp de câteva zile la Satu Mare primarul oraşului Zutphen, J. Arnold Gerristen, viceprimarii Rik de Lange şi Adriaan van Oosten şi doi membri ai consiliului de conducere a Fundaţiei Casa Sătmăreană, Bonnes Venema şi Albert van t Hoff. Primarul dr. Dorel Coica a deschis conferinţa de presă specificând că din oraşul înfrăţit se află la Satu Mare “oameni importanţi care de-a lungul anilor au avut o colaborare foarte bună cu municipiul. Principalul motiv al vizitei la Satu Mare este acela de a găsi soluţii pentru ca activitatea Fundaţiei Casa Sătmăreană să continue. Am discutat de asemenea şi pentru a dezvolta relaţiile între municipii şi judeţe pe mai multe paliere, respectiv economic, social”. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat la rândul său că încearcă să stabilească o relaţie la nivel de judeţ, Consiliu Judeţean şi provincie “pentru a putea extinde colaborarea pe toate palierele, inclusiv sănătate. Un element important este şi mediul de afaceri, turismul, economia şi cred că această colaborare se va concretiza foarte repede”, susţine preşedintele Ştef.

 Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Bugetarii au șase zile libere în „minivacanța” de Paște

SISTEMUL PUBLIC

Bugetarii au șase zile libere în „minivacanța” de Paște

Românii vor avea o prima minivacanță, de șase zile, la începutul lunii mai, când va fi și Paștele Ortodox. Fiindcă Paștele va fi în aceeași săptămână cu 1 Mai, zi liberă prin lege, Guvernul a hotărât ca bugetarii să fie liberi și în 2 mai, astfel încât să se facă „punte” cu Paștele, în 5 mai.

Sigla Informatia Zilei

Jandarmii, în acţiuni preventive la Casa Diana

Astăzi, 14 septembrie, începând cu ora 10, premergător începerii şcolii, jandarmii sătmăreni au făcut o vizită copiilor de la Casa de tip Familial Diana din Satu Mare. Oaspeţii şi gazdele au discutat despre fenomenul deligvenţei juvenile şi nu în ultimul rând despre efectele absenteismului şcolar, a consumului de alcool şi tutun.