Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Satu Mare, Vasile Blaga a fost mai aplaudat decât Monica Macovei

Sigla Informatia Zilei
90% din membrii organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare îl susţin la preşedinţia partidului pe Vasile Blaga Vineri, preşedintele PDL Vasile Blaga şi europarlamentarul PDL Monica Macovei au venit la Satu Mare. Amândoi se află în turneu electoral prin ţară. La Convenţia Naţională Extraordinară din 23 martie, alături de Elena Udrea, cei doi candidează pentru şefia Partidului Democrat Liberal. Spre deosebire de celelalte două contracandidate, Vasile Blaga se bucură de susţinerea a 90% din Organizaţia PDL Satu Mare. Vineri, în Sala Daemi, majoritatea liderilor PDL Satu Mare şi-au declarat susţinerea pentru Vasile Blaga. În schimb atunci când Monica Macovei şi-a prezentat moţiunea în sală s-au încins spiritele. Au fost unele divergenţe între europarlamentară şi câţiva lideri democrat liberali sătmăreni.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
6 parlamentari si 3 europarlamentari au venit cu Vasile Blaga la Satu Mare
6 parlamentari si 3 europarlamentari au venit cu Vasile Blaga la Satu Mare

90% din membrii organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare îl susţin la preşedinţia partidului pe Vasile Blaga

 Vineri, preşedintele PDL Vasile Blaga şi europarlamentarul PDL Monica Macovei au venit la Satu Mare. Amândoi se află în turneu electoral prin ţară.

 La Convenţia Naţională Extraordinară din 23 martie, alături de Elena Udrea, cei doi candidează pentru şefia Partidului Democrat Liberal. Spre deosebire de celelalte două contracandidate, Vasile Blaga se bucură de susţinerea a 90% din Organizaţia PDL Satu Mare. Vineri, în Sala Daemi, majoritatea liderilor PDL Satu Mare şi-au declarat susţinerea pentru Vasile Blaga. În schimb atunci când Monica Macovei şi-a prezentat moţiunea în sală s-au încins spiritele. Au fost unele divergenţe între europarlamentară şi câţiva lideri democrat liberali sătmăreni.

Primul care şi-a prezentat moţiunea a fost Vasile Blaga. El a venit însoţit de Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Valeria Schelean, Radu F. Alexandru, Traian Ungureanu, Marinescu Marian Jean, Viorel Badea şi Andreea Maria Paul.

Monica Macovei s-a prezentat în faţa democrat liberalilor sătmăreni cu puţin timp înainte de ora 18. A venit însoţită de Adrian Papahagi şi Felician Cerneştean.

 

Blaga a subliniat că în partid n-are ce căuta dublul limbaj

 

Pentru început, Blaga şi-a prezentat susţinătorii apoi a subliniat că a fost, este şi va fi un om care adună oameni, nu care-i dezbină. În timp ce Vasile Blaga a afirmat că alegerile din 2016 sunt importante pentru PDL pentru că doreşte ca partidul să intre la Guvernare pe uşa din faţă şi nu în coaliţie cu alţii, Monica Macovei apreciază că anul 2014, cel al alegerilor prezidenţiale şi europarlamentare este prioritar. Dacă Vasile Blaga vorbea de un candidat puternic al dreptei la prezidenţiale, Monica Macovei a accentuat că acesta trebuie să fie din sânul PDL.

Apoi, Blaga a subliniat că în partid n-are ce căuta dublul limbaj, iar oportuniştii trebuie să dispară. El spune că în perioada Guvernării, PDL a făcut lucruri bune însă a făcut şi unele greşeli. Obiectivul PDL pentru cetăţeni este o viaţă mai bună, spune Blaga, care a criticat Guvernarea Ponta, impozitele pe agricultură.

Atât Blaga cât şi Monica Macovei şi-au propus să câştige electoratul care la ultimele alegeri a stat acasă. Si unul şi celălalt afirmă că soluţiile sociale sunt asigurarea locurilor de muncă.

Primul care a luat cuvântul din echipa de susţinători ai lui Blaga a fost Theodor Stolojan. El apreciază că Vasile Blaga merită să conducă acest partid pentru că el a fost cel care şi-a asumat conducerea după alegeri. Competenţa de a conduce un partid nu înseamnă nici să fi un bun ministru nici să fi un bun europarlamentar, apreciază Stolojan. El spune că Monica Macovei este tot timpul cu mâna pe clanţa de la uşa partidului, iar Elena Udrea nu are expertiza şi capacitatea politică de a conduce partidul. A condus Organizaţia Bucureşti şi PDL n-are niciun primar în capitală. Loialitatea este o calitate pe care trebuie să o aibă cel care va conduce partidul, ori Blaga este loial pentru că n-a împărţit niciodată partidul în reformişti şi ceilalţi, în tineri şi bătrâni sau în femei şi bărbaţi.

Vasile Blaga este omul de care are nevoie acest partid, apreciază Flutur în timp ce Radu F. Alexandru spune că 23 martie este o zi cu o importanţă maximă nu doar pentru PDL ci şi pentru România şi pentru români.

La rândul ei, Andreea Maria Paul a ţinut să precizeze că oşenii sunt cei mai hotărâţi oameni şi îl susţin pe Vasile Blaga pentru că este generalul care poate reaşeza armata PDL. :i deputata PDL de |ara Oaşului apreciază că cea mai bună protecţie socială este locul de muncă, ori USL este o fabrică de şomeri.

Petre Mureşan – preşedintele Organizaţiei judeţene PDL l-a asigurat pe Vasile Blaga de sprijinul democrat liberalilor sătmăreni dar i-a atras atenţia că oamenii au aşteptări mari de la el şi că vrea să-l vadă la Satu Mare şi cu alte ocazii nu doar atunci când are nevoie de votul organizaţiei. Claudiu Ardelean, Adrian Cozma, Ileana Blidar, Sanda Neşte şi alţi democrat liberali şi-au declarat susţinerea pentru Vasile Blaga în schimb Ioan Nistor a ţinut să-i adreseze două întrebări preşedintelui Blaga. “Chiar nu a făcut nimic bun Boc? Chiar nu a făcut nimic preşedintele Traian Băsescu şi europarlamentarul Monica Macovei?! Apoi tot el a răspuns că datorită acestor oameni a fost posibil ca în România să fie arestate două judecătoare şi justiţia să fie cât de cât liberă.

 

Macovei a fost aşteptată cu pancarte de un grup de tineri PSD-işti

 

"Reformistii" este motiunea Monicai Macovei
“Reformistii” este motiunea Monicai Macovei

Monica Macovei a sosit cu câteva minute înainte de ora 18. În faţa sălii Daemi a fost aşteptată de un grup format din 15 tineri PSD cu pacarte. Demn de menţionat este faptul că aceşti tineri n-au avut nimic să-i reproşeze preşedintelui Blaga, ei au venit doar să protesteze la adresa Monicăi Macovei. În momentul în care europarlamentarul şi-a făcut apariţia tinerii au ridicat pancartele cu mesajele< “Procuroare ceauşistă, Ciripitoare Băsistă”, “Băsescu şi Macovei sunt nişte răi şi mişei” ori “Macovei, Macovei vai de pliscul ei”. Trecând pe lângă aceşti tineri, Monica Macovei le-a spus că şi datorită ei suntem astăzi în Uniunea Europeană.

Primul care a luat cuvântul a fost Adrian Papahagi. El i-a îndemnat pe democrat liberali să deschidă ferestrele să intre aer proaspăt şi să nu mai fie timoraţi de nu ştiu ce generali. Aşa cum în Jurnalul Fericiri, Steinhardt senior şi-a îndemnat fiul să nu fie căcăcios, tot aşa i-a îndemnat şi Adrian Papahagi pe democrat liberali să nu fie căcăcioşi. De asemenea, el a subliniat că în 23 martie, democrat liberali nu-şi aleg secretarul general ci aleg principalul comunicator al partidului, aleg omul care trebuie să se bată cu Ponta şi Antonescu. Ori USL-işti nu se tem de Vasile Blaga, dovadă că acei tineri n-au venit să demonstreze împotriva lui ci au venit să demonstreze împotriva Monicăi Macovei. Papahagi apreciază că preşedintele PDL trebuie să fie curajos, credibil şi cu viziune. În încheiere el s-a întrebat retoric “ce avem de pierdut dacă câştigă Udrea şi nu Blaga?!”.

La rândul ei, Monica Macovei a subliniat că moţiunea “Reformiştii” oferă viziune, opţiune politică şi opoziţie credibilă. Ea apreciază că România n-a intrat în Schengen pentru că de când este USL la guvernare au fost două MCV-uri negative, pentru că USL nu vrea anticorupţie şi justiţie independentă. PDL a scăzut 4 procente după alegeri pentru că n-a făcut opoziţie, apreciază Monica Macovei. Opoziţia este la fel de importantă ca şi puterea, spune europarlamentarul Macovei. Ea apreciază că Guvernarea PDL a greşit că n-a luat măsurile de austeritate cu compasiune şi decenţă. Nu doar poporul trebuie să strângă cureaua ci şi guvernanţii şi politicienii.

Mai mulţi democrat liberali sătmăreni au luat cuvântul. Adrian Cozma a ţinut să precizeze că şi-ar dori ca după 23 martie toţi cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte să rămână în partid.

Arâtând că peste 600 de europarlamentari o fac pe Monica Macovei europarlamentara anului 2012, Felician Cerneştean i-a îndemnat pe democrat liberali să se întrebe serios cine vor să-i reprezinte?

Prezentarea celor două moţiuni a început şi s-a încheiat în acordurile imnului partidului “Apa trece, pietrele rămân”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns