Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Composesoratul din Medieșu Aurit acuză de delapidare fosta conducere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
_prin vot secret, membrii composesoratului si-au ales o noua conducere
_prin vot secret, membrii composesoratului si-au ales o noua conducere

Fostul preşedinte şi primar, Gheorghe Robaş, a avut un acces de furie la aflarea veştii

În urmă cu aproximativ 5 ani, în Medieşu Aurit precum peste tot în ţară, a fost înfiinţat un composesorat al celor circa 73,7 ha de păşune privată din comună.

În afara acestei suprafeţe, în baza unei hotărâri a Consiliului local, primarul Gheorghe Robaş, care a fost ales şi preşedinte al composesoratului, a obţinut în concesiune gratuită şi o suprafaţă de peste 200 ha din păşunea comunală, pe care a administrat-o până anul trecut.

 

Membrii composesoratului acuză vechea conducere de multe  încălcări ale legii

 

Majoritatea membrilor composesoratului, nemulţumită de modul în care aceasta a fost condus timp de 5 ani de fosta conducere, respectiv de preşedintele Gheorghe Robaş şi de sceretarul Mircea Pătraşca în principal, a decis să se adune şi să decidă ce măsuri trebuie luate pentru remedierea situaţiei.

Oamenii au discutat această problemă unii cu alţii de câteva luni, au ajuns cu plângerile şi la primăria care însă, legal nu are cum să-i ajute, după care au decis să organizeze o Adunare generală a membrilor composesoratului şi să aleagă o nouă conducere care să lucreze în favoarea şi în interesul lor.

Luni, 18 martie, în Căminul cultural din centrul de comună, s-au adunat peste 35-40 de persoane, din care 27 de membri de drept ai composesoratului – în total, acesta are 51 de membri – ale căror părţi adunate reprezintă circa 70% din totalul părţilor terenului acestuia, respectiv 56 de părţi din totalul de 105. După cum s-a subliniat în timpul discuţiilor, şedinţa a fost una statutară din toate punctele de vedere.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita de marti, 19 martie, disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Percheziţii la mai multe bijuterii din Satu Mare

Peste 200 de percheziţii sunt în derurare pe teritoriul Românie, inclusiv în judeţul Satu Mare. Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu aur.