Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul Coica s-a întâlnit cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Premierul Victor Ponta si primarul Dorel Coica
Premierul Victor Ponta si primarul Dorel Coica

  Luni, 18 martie, primarul municipiului Satu Mare şi preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare, dr. Dorel Coica s-a întâlnit la Bucureşti cu premierul Victor Ponta,  viceprim-ministrul şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Liviu Dragnea.

Totodată au mai participat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine Dan Şova, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice Rovana Plumb, Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea,  Ecaterina Andronescu – fostul Ministru al Educaţiei şi Cerecetării, europarlamentarul PSD Corina Creţu şi primarul municipiului Iaşi Gheorghe Nichita, ocazie cu care s-au discutat proiecte importante de dezvoltare a municipiului Satu Mare.

Problemele cu care se confruntă municipiul Satu Mare vor fi în atenţia miniştrilor

Primarul Dorel Coica a fost asigurat de către toţi miniştrii PSD că municipiul Satu Mare va fi în atenţia lor căutând să rezolve  mai multe probleme cu care acesta se confruntă.

Primarul Dorel Coica se va deplasa la începutul săptămânii viitoare la Bucureşti pentru a prezenta noi proiecte pe care doreşte să le implementeze la nivelul municipiului Satu Mare.

Totodată primarul Dorel Coica s-a declarat foarte mulţumit de calitatea discuţiilor purtate cu domnii miniştrii şi cu premierul Victor Ponta şi este optimist în realizarea proiectelor existente pe agenda Primăriei dar şi pentru viitoarele proiectele pe care şi le-a propus.

Primarul Coica a prezentat proiectele pe termen scurt şi lung pentru municipiu

Printre proiectele prezentate s-au numărat: reabilitarea multor străzi, continuarea proiectului din Micro 16, respectiv reabilitare străzi şi trotuare, amenajare de parcări, extinderea iluminatului public, în unele cartiere, reabilitarea Teatrului de Nord, reabilitarea fostului cinematograf “Popular”, mărirea numărul de kilometri pentru pista de biciclişti, reabilitarea termică a cât mai multor blocuri din mai multe cartiere; modernizarea întregii infrastructuri a municipiului; Sala polivalentă pe care şi-o doresc sătmărenii de mulţi ani; modernizarea Stadionului Olimpia, reparaţii capitale la Cap pod Decebal, îmbunătăţirea performanţelor energetice la clădirile publice, sau reabilitarea faţadei imobilului cunoscut sub numele de “Casa albă“, extinderea iluminatului public în Bercu Roşu, reparaţii capitale la mai multe şcoli din municipiu; înfiinţarea Zonei Metropolitane, proiect la care au aderat foarte mulţi primari din comunele învecinate, până pe o rază de 40-50 de kilometri; dezvoltarea celorlalte comune la nivelul municipiului; reabilitarea drumului Sătmărel – reabilitare care va costa aproape 9 milioane de lei noi, sau 90 de miliarde de lei vechi.

Totodată, Primăria Satu Mare şi Agenţia pentru Protecţia Mediului vor implementa o serie de proiecte comune pentru anul 2013. Până la finele anului, fiecare locuitor al municipiului va avea asigurată o suprafaţă de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde. Acest proiect se va concretiza prin:
1. identificarea intersecţiilor cu posibilităţi de extindere a zonelor verzi;
2. amenajarea curţilor de Şcoli prin crearea unui colţ ecologic;
3. 24 mai – sărbătorirea Zilei Europene a Parcurilor prin organizarea unei Parade a Florilor, premierea celui mai amenajat colţ ecologic din curţile Şcolilor;
4. amenajarea gradenelor de pe platoul din faţa Palatului Administrativ;
5. realizarea unui proiect pilot pentru navigarea pe râul Someş, construirea a două pontoane şi amenajarea albiei râului, pentru petrecere a timpului liber;
6. închiderea circulaţiei autovehicolelor în Centrul Vechi al oraşului şi organizarea de evenimente de petrecere a timpului liber în Parcul Central;
7. reluarea campaniei de colectare a uleiurilor uzate, amenajarea de puncte de colectare în zonele pieţelor.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns