Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fiecare cetăţean european generează anual peste 500 kg de deşeuri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În fiecare an, fiecare cetăţean european generează peste 500 de kilograme de deşeuri municipale, dintre care mai mult de o treime merg direct la depozitele de deşeuri
În fiecare an, fiecare cetăţean european generează peste 500 de kilograme de deşeuri municipale, dintre care mai mult de o treime merg direct la depozitele de deşeuri

În fiecare an, fiecare cetăţean european generează peste 500 de kilograme de deşeuri municipale, dintre care mai mult de o treime merg direct la depozitele de deşeuri, anunţă Comisia Europeană.

Comisarii europeni mai spun că în vreme ce unele state membre reuşesc să utilizeze aceste resurse într-un mod productiv, reciclând sau transformând în compost aproximativ 60% din deşeurile lor municipale, altele au dificultăţi în gestionarea deşeurilor. ,,Comisarul pentru mediu, Janez Potočnik, a participat, la Bruxelles, la un seminar la nivel înalt vizând sprijinirea statelor membre care nu au reuşit să pună în aplicare în mod eficient practicile de gestionare sustenabilă a deşeurilor. Obiectivul este de a contribui la optimizarea politicilor lor în materie de deşeuri prin foi de parcurs individualizate, care cuprind recomandări practice axate pe punerea în aplicare eficientă a legislaţiei UE în domeniul deşeurilor. Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia au fost reprezentate la acest seminar. În paralel, Agenţia Europeană de Mediu (AEM) a publicat o analiză aprofundată a realizărilor din ultimii zece ani în ceea ce priveşte politicile de gestionare a deşeurilor municipale în UE,,, se arată în comunicatul CE.

 

Comisia intenţionează să organizeze noi seminarii privind gestionarea deşeurilor municipale în alte state membre, în colaborare cu Agenţia Europeană de Mediu. Planurile naţionale de gestionare a deşeurilor şi programele de prevenire a generării de deşeuri — pe care statele membre trebuie să le finalizeze şi să le transmisă Comisiei până în decembrie 2013 — vor fi analizate. A început totodată un proces de reexaminare a obiectivelor cu caracter juridic obligatoriu cu termen de realizare până la finalul anului 2014, incluse în legislaţia UE. Reexaminarea poate avea ca rezultat propuneri de consolidare a obiectivelor existente în vederea creşterii eficienţei utilizării resurselor.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns