Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

După curăţenia de primăvară, Satu Mare va avea altă ţinută

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
După curăţenia de primăvară, Satu Mare va avea altă ţinută
După curăţenia de primăvară, Satu Mare va avea altă ţinută

Primăria a prelungit perioada de colectare a deşeurilor vegetale până în 31 martie

An de an, primăvara este anotimpul în care fiecare bun gopodar îşi face ordine în propria ogradă. De curăţenia de primăvară, dar şi de modul în care e ea respectată, depinde aspectul localităţii în care trăim. Pentru primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, aceasta este prima primăvară de când a fost ales.

Si-a propus ca toate acţiunile de curăţenie care au loc zilele acestea la Satu Mare să se intensifice, iar sătmărenii să se bucure că trăiesc într-un oraş curat.

 

Vremea din ultimele zile nu a prea ţinut cu sătmărenii care deşi şi-au dorit să demareze curăţenia de primăvară în curte, nu au putut petrece prea mult timp pe afară. Autorităţile locale au luat însă măsuri, Primăria municipiului Satu Mare prelungind perioada de colectare a deşeurilor vegetale de pe raza municipiului, în zona caselor. Planurile de acţiune dau asigurări că după curăţenia de primăvară, Satu Mare va avea o altă ţinută. “Dorim ca după această curăţenie de primăvară, Satu Mare, oraşul nostru, să arate altfel.

 

Când starea meteo permite, se trece la plombarea străzilor din oraş

 

Pe lângă partea de colectare a deşeurilor menajere lucrăm şi la partea de reparaţii drumuri. Tot din cauza vremii nefavorabile nu am putut demara lucrările de plombare pe toate străzile importante din municipiul Satu Mare. Avem nevoie de 2-3 zile în care să nu plouă, cu temperaturi mai mari, pentru a da startul la plombări. Începem pe Drumul Careiului, Bulevardul Cloşca, Lucian Blaga şi în Cartierul Micro 17 cu ucrări defrezare şi asfaltare. Primul pas este frezarea, iar în două zile asfaltarea zonelor frezate. După această etapă, firma care execută plombările intră în cartiere pe străzile secundare”, ne spune primarul Dorel Coica.

 

Colectarea deşeurilor vegetale se face exclusiv în zilele în care strada este programată pentru adunarea celor menajere

 

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, ne informează că în zona caselor se prelungeşte perioada de colectare până în 31 martie 2013. Acţiunea intitulată sugestiv “curăţenie de primăvară”, a demarat la începutul săptămânii trecute, în 11 martie, în colaborare cu operatorul de salubrizare Florisal. “Curăţenia de primăvară” constă în colectarea deşeurilor vegetale adunate de proprietari din curţile şi din grădinile lor. De reţinut este că această colectare se face exclusiv în zilele în care strada este programată pentru adunarea deşeurilor menajere.

 

Deşeurile vegetale se depozitează în grămezi lângă pubele

 

Deşeurile vegetale trebuie depozitate în grămezi şi aşezate lângă pubelele cu deşeuri menajere. Aceste deşeuri vegetale nu trebuie amestecate cu celelalte, fiindcă sunt colectate separat de restul deşeurilor din pubele. Aceste servicii, colectare şi transport deşeuri vegetale, nu se taxează suplimentar, cheltuielile fiind suportate din bugetul local. Sătmărenii sunt rugaţi să respecte zilele programate şi modul de depozitare, în caz contrar putând fi sancţionaţi conform Hotărârii Consiliului Local nr. 33 din 2011.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Incendii in Muntii Bucegi si Fagaras

Asculta acest articol Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor au intervenit, luni, pentru stingerea