Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fotoreporteri de la Informația Zilei participă la meciul Ungaria – România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un meci de fotbal cât o istorie, vineri, de la ora 21.30, pe TVR 1

Un meci România – Ungaria la fotbal este unul aparte. Dincolo de disputa sportivă în sine, de rezultat, la mijloc sunt sentimente speciale, orgolii, sensibilități aparte, dar și o mie de ani de istorie.

Iar meciul din seara de vineri, care se va disputa la Budapesta nu este altfel. Iar comentariile, de dinainte de meci, de după, sunt, și vor fi, aprinse.

Vorbind însă de disputa sportivă în sine, meciul de vineri seară pare a fi unul echilibrat. Cele două echipe sunt de valoare apropiată și se bat pentru locul 2 în grupă, loc ce asigură prezența la barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014. Dar, având în vedere că FIFA a interzis accesul spectatorilor la meciul de la Budapesta, România pare avantajată. Ungurii vor fi lipsiți de încurajările fanilor pentru că la un meci amical cu Israelul au afișat bannere cu caracter antisemit. Dar lipsa fanilor i-ar putea motiva mai mult pe jucătorii unguri așa că avantajul poate fi iluzoriu. Oricum, nu aici se va câștiga meciul, nu pe prezența sau absența spectatorilor din tribune. Meciul se va câștiga în teren, iar aici cuvântul hotărâtor îl vor avea jucătorii. Evident și antrenorii care trebuie să găsească formula câștigătoare. Iar al nostru antrenor, Victor Pițurcă a declarat că tricolorii merg la victorie. Așa să fie! Hai România!

Formațiile probabile

* Ungaria: Bogdan – Vanczak, Korcsmar, Meszaros, Kadar – Hajnal, Koman, Pinter, Dzsudzak, Szalai, Szabics

* România: Tătărușanu – Tamaș, Goian, Chiricheș, Raț – Torje, Borceanu, Pintilii Grozav, Mutu – Stancu.

Meciul va începe la ora 21.30, va fi televizat în direct de TVR 1 și va fi arbitrat de o brigadă din Germania cu Wolfgang Starr la centru.

La acest meci vor lua parte și fotoreporteri de la Informația Zilei, care s-au deplasat spre Ungaria vineri dimineață. Tot vineri, în grupă se mai joacă meciurile Olanda – Estonia și Andorra – Turcia.

CLASAMENT GRUPA D

1. Olanda       4 4 0 0 13-2 12

2. Ungaria     4 3 0 1 10-5   9

3. România   4 3 0 1   8-4   9

4. Turcia       4 1 0 3   4-6    3

5. Estonia     4 1 0 3   1-6    3

6. Andorra    4 0 0 4 0-13  0

Etapa următoare (26 martie): Olanda – România, Turcia – Ungaria și Estonia – Andorra.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns