Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Andreas Feichtlbauer, Director Executiv BISO Romania: Fermierii români și agribusiness-ul au un potențial foarte mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Andreas Feichtlbauer, directorul executiv al BISO România, filială a producătorului de mașini agricole, BISO Schrattenecker, afirmă că fermierul român nu se încadrează în definiția obișnuită a termenului, scrie agrointel.ro.

Și aceasta pentru că are responsabilități din mai multe arii, de la financial manager până la trainer. Are însă potențial, la fel ca și agricultura locală.

 

Rep: Biso România a avut o dezvoltare continuă și consistentă pe piața locală, care este foarte competitivă, pe segmentul echipamentelor agricole. Prin ce face Biso diferența în activitatea fermierului român?

 

A.F.: Ne considerăm un partener de încredere al fermierilor, iar misiunea noastră este de a-i ajuta să se dezvolte pe termen lung. Ne îmbunătățim constant calitatea și activitatea la nivel operațional, astfel încât să putem răspunde nevoilor fermierului cât mai repede posibil, cu soluția cea mai bună pentru el.

 

Rep: Ce contează pentru fermieri atunci când decid să achiziționeze un echipament: prețul, performanțele tehnologice etc.?

 

A.F.: Fermierul român găsește întotdeauna la Biso România echipamente de calitate, cu tehnologii de ultimă oră, soluții dedicate și o echipă de consultanți cu experiență îndelungată iî domeniu. În același timp, oferim și alte lucruri pe care le considerăm esențiale pentru o relație de succes, sustenabilă, cu clienții noștri: soluții financiare flexibile, service 24/24 prin rețeaua noastră de filiale, pe care am dezvoltat-o pentru a fi cât mai aproape posibil de fermier. Suntem prezenți în Drajna, Roman, Buzău, Urziceni, Craiova, Roșiori de Vede, Giurgiu, Lumina și Timișoara.

 

Rep: Ce tipuri de echipamente preferă fermierii mari? Dar cei medii?

 

A.F.: În afară de echipamentele premium, precum New Holland, Kerner, Lely, Rimeco, Giant, Faresin, Kinze, oferim și echipamente basic, cu produse de calitate, la prețuri accesibile. Acestea sunt produse pe care le comercializăm sub brandul AGRILAND.

 

Rep: Care este impactul echipamentelor performante asupra economiei unei ferme?

 

A.F.: Produsele de calitate aduc calitate în câmp, ceea ce înseamnă că fermierii pot avea cereale de calitate. Tehnologia performantă este în strânsă legătură cu produsele de calitate și cu service pe măsură, oferit de furnizor, respectiv BISO România. Acesta este unul dintre principalele noastre atuuri, care ne-au asigurat dezvoltarea constanta. Am putut crește datorită faptului că ne-au cerut mai mult clienții.

 

Rep: Care sunt principalele tendințe în ceea ce privește echipamentele agricole, în 2013?

 

A.F.: Anul 2013 stă, în agricultură, sub semnul soluțiilor dedicate grijei față de mediu. În acest sens, avem câteva opțiuni de vârf în oferta noastră în acest an. Una dintre acestea este tractorul cu motor Fiat Power Train, cu Reducție Catalitică Selectivă. Acesta presupune consum mai mic de combustibil și un grad redus de poluare. O tehnologie unică pe piața mondială a echipamentelor agricole, pentru următorii ani, este Hederul BISO Ultralight, cu o lățime de tăiere de până la 16 m, fabricat de departamentul nostru de producție din Austria. Pentru acest proiect investim anual în jur de 3 milioane euro, în activități de cercetare și dezvoltare, pentru creșterea eficienței și reducerea greutății combinei și a hederului. Este un pas uriaș în managementul modern al fermelor.

 

Rep: Cum ati descrie fermierul român?

 

A.F.: Fermierul român nu este un fermier în definiția obișnuită a termenului. Activitatea sa include responsabilități din mai multe arii, acelea de Financial Manager, Operational Manager, Service Manager și Trainer. Fermierii români și agribusiness-ul au un potențial foarte mare, benefic atât la nivel național, dar și internațional, în ceea ce privește producția de alimente și de energie. Acest sector poate fi un motor al economiei românești și un generator de noi locuri de muncă.

 

CV Andreas Feichtlbauer

Director executiv BISO România

Studii

Facultatea de Agricultură St. Florian/Linz

MBA in General Management

Experienta profesionala

2004 – BISO Schrattenecker Austria, Departmentul de Achiziții

2007 – BISO Schrattenecker Austria, Export Departament CEE

2009 – CEO BISO România

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns