Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oana Hăineală, alternativă pentru şefia DNA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oana Haineala, preşedintele CSM
Oana Haineala, preşedintele CSM

Oana Hăineală ar putea fi o altă variantă pentru şefia DNA, se vorbeşte în cercurile din Justiţie, susţine judecătorul Adrian Neacşu.

“În anumite cercuri din justiţie se vorbeşte într-adevăr că Oana Hăineală ar putea fi o variantă pentru funcţia de procuror-şef la DNA. Văd că Radu Tudor cunoaşte şi el această informaţie şi-l felicit pentru sursele sale. În aceleaşi cercuri însă se zvoneşte că varianta Hăineală este una menită să sperie şi să ridice miza discuţiilor. Oricum ar fi, consider că gâlceava de Piaţa Matache pentru viitorii procurori-şefi este umilitoare în primul rând pentru breasla procurorilor şi mai ales pentru procurorii implicaţi direct”, scrie Adrian Neacşu, pe pagina sa de Facebook.

Informaţia a fost prezentată în ediţia de luni a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.
Pe de alta parte, liderul liberal Crin Antonescu nu a exclus ipoteza renuntarii la portofoliul Justitiei, daca premierul Victor Ponta o va nominaliza pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA. Antonescu a declarat luni seara, la Antena 3, ca “trebuie cantarit. in aceste conditii, in ce masura PNL mai doreste sau mai poate sa-si asume raspunderea pentru ce inseamna gestiunea politica si administrativa – nu interferenta in Justitie – in acest domeniu”.

Crin Antonescu a fost intrebat daca, in cazul in care premierul Victor Ponta o va numi la sefia DNA pe Laura Codruta Kovesi, PNL se gandeste sa renunte la postul de ministru al Justitiei si sa-l dea PSD.

“Este si aceasta o ipoteza, dar asupra unei asemenea decizii – daca se va intampla – nu ma pot pronunta doar eu. Trebuie cantarit in ce masura in aceste conditii partidul mai doreste sau mai poate sa-si asume raspunderea pentru ce inseamna gestiunea politica si administrativa – nu interferenta in Justitie – in acest domeniu”, a raspuns Antonescu.

Ulterior, intr-o interventie telefonica la Romania TV, premierul Victor Ponta a declarat la randul sau ca “nu e deloc exclus” un schimb de portofolii.

“Nu am discutat, dar nici nu e deloc exclus. Intre guvernul de anul trecut si cel dupa 9 decembrie au fost portofolii care erau la PSD si au trecut la PNL. Este o problema de decizie a mea ca premier si a dlui Antonescu, co-presedinte al USL. Intotdeauna este posibil, va confirm la nivel teoretic, dar la nivel practic nu am discutat asa ceva”, a afirmat Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns