Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din 2014 creditele ar putea fi garantate şi cu terenuri agricole

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Daniel Constantin - ministrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Daniel Constantin – ministrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

   Aşa cum se ştie, începând cu anul viitor se liberalizează piaţa funciară din România. Cu alte cuvinte, şi străinii vor putea cumpăra terenuri la noi în ţară. Pentru a putea încuraja şi susţine accesul fermierilor români la achiziţionarea de terenuri agricole se pregăteşte un pachet de legi prin care să se poată gaja creditul cu terenurile cumpărate.

Asta începând cu 1 ianuarie 2014. Daniel Constatin ministrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a declarat: “Vom avea o infuzie de investitori străini care vor dori probabil să cumpere terenuri în România.

Atât timp cât terenurile respective vor fi folosite pentru agricultură, nu este o problemă foarte mare, dar prin această măsură trebuie să întărim competitivitatea fermierului român, să aibă el acces primul la terenurile pe care le avem în această ţară”.

“Acum nu este permis (a garanta creditul cu teren agricol n.a.) şi cred că dacă vom reuşi ar fi un prim semn din partea băncilor că vor să fie mai deschise cu sectorul agricol”, a completat ministrul Daniel Constatin.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns